Σκάνδαλο ΣΑΠΑ: Ελεύθερος χωρίς να κατηγορηθεί ο Σιαηλής

Ο Εκπρόσωπος Τύπου της Αστυνομίας Ανδρέας Αγγελίδης, αναφερόμενος στις έρευνες για το σκάνδαλο ΣΑΠΑ είπε ότι οι έρευνες βρίσκονται σε πολύ προχωρημένο στάδιο, σημειώνοντας ότι η προσπάθεια είναι να ολοκληρωθούν οι έρευνες το συντομότερο δυνατόν προκειμένου να προχωρήσει η υπόθεση στο δικαστήριο.

Ο κ. Αγγελίδης είπε ότι “Η υπόθεση αυτή βρίσκεται σε πολύ προχωρημένο στάδιο, προχωρούν οι ανακρίσεις, η ανακριτική ομάδα θα εξετάσει και θα μελετήσει όλες τις μαρτυρίες έχοντας υπόψη και τις συλλήψεις που είχαν γίνει για αυτή την υπόθεση σε μια προσπάθεια να ολοκληρωθεί το συντομότερο και να προχωρήσει η υπόθεση στο δικαστήριο”.

Σε ό,τι αφορά πρόσωπο ηλικίας 46 ετών που είχε συλληφθεί μετά από αξιολόγηση συγκεκριμένης μαρτυρίας και στοιχείων, ο κ. Αγγελίδης είπε ότι “είχε εκδοθεί το σχετικό ένταλμα για να ανακριθεί το συγκεκριμένο πρόσωπο και στη συνέχεια αφού ανακρίθηκε και απάντησε σε κάποιες ερωτήσεις των ανακριτών λήφθηκαν επίσης κάποιες καταθέσεις που αφορούσαν την υπόθεση αυτή”.

Η ανακριτική ομάδα, πρόσθεσε, σε συνεννόηση πάντα με τη Νομική Υπηρεσία, αξιολογώντας χθες τις ανακρίσεις που έγιναν σε σχέση με τη σύλληψη του συγκεκριμένου προσώπου έκρινε ότι δεν υπήρχαν δικαιολογημένοι λόγοι για έκδοση διατάγματος κράτησης του συγκεκριμένου προσώπου.

Διευκρίνισε ότι αυτό έγινε και με τη σύμφωνο γνώμη της Νομικής Υπηρεσίας.

“Ετσι το πρόσωπο αυτό αφέθηκε ελεύθερο χωρίς να κατηγορηθεί γραπτώς στο παρόν στάδιο”, είπε.

Ερωτηθείς κατά πόσον το συγκεκριμένο πρόσωπο μπορεί να είναι ανάμεσα στους κατηγορούμενους της υπόθεσης, ο κ. Αγγελίδης δεν απέκλεισε αυτό το ενδεχόμενο.

Σε ερώτηση κατά πόσον θα του απαγορευθεί η έξοδος από τη χώρα, ο κ. Αγγελίδης είπε ότι δεν υπάρχει τέτοιο θέμα στο παρόν στάδιο.

Σε ό,τι αφορά τους πέντε υπόπτους για τους οποίους την Κυριακή εκπνέει το διάταγμα κράτησής τους, ο Εκπρόσωπος Τύπου της Αστυνομίας ανέφερε ότι η ανακριτική ομάδα θα εξετάσει όλα τα δεδομένα “και σε συνεργασία με τη Νομική Υπηρεσία που τηρείται πάντα ενήμερη για την υπόθεση αυτή και λόγω της σοβαρότητας της υπόθεσης, θα αποφασιστεί το τι ακριβώς θα γίνει”.