Σκάνδαλο ΣΑΠΑ: Εκ νέου σήμερα ενώπιον του Κακουργιοδικείου οι 5

Συνεχίζεται σήμερα ενώπιον του  Μόνιμου Κακουργιοδικείου που συνεδριάζει στην Πάφο η εκδίκαση της υπόθεσης με το σκάνδαλο ΣΑΠΑ, με  την αντεξέταση του επικεφαλής της ανακριτικής ομάδας υπαστυνόμου Ελευθέριου Κυριάκου, από τους συνηγόρους υπεράσπισης.

Σήμερα θα παρουσιαστούν εκ νέου ενώπιον του Κακουργιοδικείου οι πέντε κατηγορούμενοι για την υπόθεση ΣΑΠΑ,  Γιώργος Μιχαηλίδης, Φειδίας Σαρίκας, Ευστάθιος Ευσταθίου, Βάσος Βασιλείου και Γιώργος Σιαηλής .

Το δικαστήριο διέταξε επίσης, όπως οι κατηγορούμενοι αφεθούν ελεύθεροι με τους ίδιους περιοριστικούς όρους.

Οι πέντε κατηγορούμενοι αντιμετωπίζουν κατηγορίες για δεκασμό δημόσιου λειτουργού, συναλλαγές με αντιπροσώπους, οι οποίες υποδηλώνουν διαφθορά, αθέμιτη κτήση περιουσιακού οφέλους από λειτουργούς και αξιωματούχους του δημοσίου και νομιμοποίηση εσόδων από παράνομες δραστηριότητες.

Στην χθεσινή δικάσιμο κατέθεσε ο υπαστυνόμος Ελευθέριος Κυριάκου ενώ ολοκληρώθηκε και η αντεξέταση του εμπειρογνώμομα Χαράλαμπου Στυλιανίδη .

Ο κ. Κυριάκου αναφέρθηκε στις καταθέσεις που έλαβε αλλά και στις έρευνες που διεξήγαγε.

Την κατηγορούσα αρχή εκπροσωπούν οι Α’ Δικηγόρος της Δημοκρατίας Νίνος Κέκκος και ο Δικηγόρος της Δημοκρατίας Ανδρέας Χατζηκύρου.