Σκάνδαλο ΣΑΠΑ: Αγορεύει στο κακουργιοδικείο ο συνήγορος Μαληκκίδη

Αναμένεται να συνεχιστεί ενώπιον του Μόνιμου Κακουργιοδικείου που συνεδριάζει στην Πάφο η δικαστική διαδικασία της υπόθεσης ΣΑΠΑ, με  την αγόρευση του συνηγόρου υπεράσπισης του Γενικού Διευθυντή του Συμβουλίου Αποχετεύσεων Πάφου Ευτύχιου Μαλληκίδη, δικηγόρου Κώστα Ευσταθίου για μετριασμό της ποινής.

Ο κ. Ευσταθίου δεν ήταν σε θέση να αγορεύσει τη περασμένη Τετάρτη που είχε αγορεύσει και ο συνήγορος υπεράσπισης του τέως Δημάρχου Πάφου Σ. Βέργα, ποινικολόγος Γεώργιος Γεωργίου.

Ο κ. Ευσταθίου είχε ζητήσει επιπλέον χρόνο προκειμένου να μπορέσει να εξασφαλίσει κάποια ιατρικά πιστοποιητικά τα οποία προφανώς θα χρησιμοποιήσει σήμερα κατά την αγόρευση του προκειμένου να ζητήσει την επιείκεια του Κακουργιοδικείου στην ποινή που θα επιβληθεί στον πελάτη του.

Στην προηγούμενη δικάσιμο στις 11 Φεβρουαρίου ενώπιον του Μόνιμου Κακουργιοδικείου ο πρώην Δήμαρχος Πάφου Σ. Βέργας παραδέχτηκε ενοχή σε 11 κατηγορίες και ο Ε. Μαλληκίδης σε 12 κατηγορίες.

Ο Γενικός Εισαγγελέας – όπως ανέφερε εκ μέρους τους κατηγορούσας Αρχής ο Ανδρέας Αριστείδης- καταχώρησε νωρίτερα αναστολή ποινικής δίωξης σε αρκετές από τις κατηγορίες που αντιμετωπίζουν οι Σ. Βέργας και Ε. Μαλληκίδης.

Όσον αφορά τις κατηγορίες εναντίον του 1ου κατηγορουμένου Σ. Βέργα από 61 κατηγορίες απαγγέλθηκαν μόνο 11 κατηγορίες, ενώ στο Μαλληκίδη από 67 κατηγορίες 12.

Όπως αναφέρθηκε στο δικαστήριο, το σύνολο των χρημάτων που παραδέχτηκαν ότι έλαβαν ως προϊόν διαφθοράς και δεκασμού είναι 520 χιλιάδες ευρώ ο Σάββας Βέργας και 498 χιλιάδες ευρώ ο Ευτύχιος Μαλληκίδης.

Ήδη και οι δύο έχουν επιστρέψει στη Δημοκρατία τα ποσά που εξασφάλισαν από μίζες από το ΣΑΠΑ .

Επίσης 42 κατηγορίες αφορούν τους τέσσερις άλλους κατηγορούμενους Γιώργο Μιχαηλίδη 3ο κατηγορούμενο, Ευστάθιο Ευσταθίου 4ο κατηγορούμενο, Βάσο Βασιλείου 5ο κατηγορούμενο και Γιώργο Σιαηλή 6ο κατηγορούμενο.

Οι κατηγορούμενοι 3ος, 4ος και 5ος, πρώην Δημοτικοί σύμβουλοι Γιώργος Μιχαηλίδης, Ευστάθιος Ευσταθίου και Βάσος Βασιλείου δεν παραδέχτηκαν ενοχή στις κατηγορίες

Η πρόεδρος του Δικαστηρίου Δώρα Σωκράτους όρισε την 20η Απριλίου του 2015 ως ημερομηνία ακρόασης για τους τρεις κατηγορούμενους Γιώργο Μιχαηλίδη 3ο, Ευστάθιο Ευσταθίου 4ο και Βάσο Βασιλείου 5ο.

Ο συνήγορος υπεράσπισης του 6ου κατηγορούμενου δικηγόρος Αλέξανδρος Αλεξάνδρου αναφέρθηκε σε παράβαση του άρθρου 41 της ποινικής δικονομίας σε σχέση με τη σύνταξη του κατηγορητηρίου και είπε πως ο πελάτης του δεν μπορεί να απαντήσει στις κατηγορίες.

Η δικαστής του Μόνιμου Κακουργιοδικείου, που συνεδριάζει στην Πάφο Δώρα Σωκράτους, όρισε την υπόθεση για τον 6ο κατηγορούμενο Γιώργο Σιαηλή για τις 3 Μαρτίου στις 09:00 το πρωί.

Τα δικαστήριο αναμένεται να ακούσει το αίτημα του συνηγόρου υπεράσπισης του Γ. Σιαηλή για να μην περιληφθεί στο ίδιο κατηγορητήριο .

Διέταξε επίσης όπως ο 6ος κατηγορούμενος παραμείνει ελεύθερος με τους ίδιους περιοριστικούς όρους.