Σκάνδαλο ΣΑΠΑ: Ένορκη κατάθεση σήμερα του Γ. Μιχαηλίδη

Συνεχίζεται σήμερα ενώπιον του Μόνιμου Κακουργιοδικεί που συνεδριάζει στην Πάφο, η υπόθεση με το σκάνδαλο ΣΑΠΑ.

Σήμερα αναμένεται η ένορκη κατάθεση του 1ου κατηγορούμενου Γιώργου Μιχαηλίδη, ο οποίος στη συνέχεια θα αντεξεταστεί από την Κατηγορούσα αρχή που εκπροσωπείται από τους Ανώτερο Δικηγόρο της Δημοκρατίας Νίνο Κέκκο και τον Δικηγόρο της Δημοκρατίας Ανδρέα Χατζηκύρου και ακούθως θα προσκομιστούν στο δικαστήριο μάρτυρες υπεράσπισης του.

Στην προηγούμενη δικάσιμο το Κακουργιοδικείο Πάφου απεφάνθη πως υπάρχει εκ πρώτης όψεως υπόθεση εναντίον των κατηγορούμενων του ΣΑΠΑ.

Οι πέντε κατηγορούμενοι Γιώργος Μιχαηλίδης, Φειδίας Σαρίκας, Ευστάθιος Ευσταθίου, Βάσος Βασιλείου και Γιώργος Σιαηλής, αντιμετωπίζουν κατηγορίες για δεκασμό δημόσιου λειτουργού, κτήση περιουσιακού οφέλους από λειτουργούς και αξιωματούχους του δημοσίου και νομιμοποίηση εσόδων από παράνομες δραστηριότητες.

To δικαστήριο πληροφόρησε και τους πέντε κατηγορούμενους πως έχουν το δικαίωμα να προβάλουν την υπεράσπιση τους, έχουν την δυνατότητα να προσφέρουν ένορκη μαρτυρία από το εδώλιο του μάρτυρα ενημερώνοντας τους παράλληλα πως θα υπόκεινται σε αντεξέταση αλλά και ότι μπορούν να τηρήσουν το δικαίωμα της σιωπής.

Ο συνήγορος υπεράσπισης του 1ου κατηγορούμενου Γιώργου Μιχαηλίδη, δικηγόρος Χρίστος Χατζηλοίζου είπε πως θα δώσει ένορκο μαρτυρία για τον πελάτη ενώ την ίδια θέση διατύπωσαν οι συνήγοροι υπεράσπισης του 3ου και 4ου κατηγορούμενων, Ευστάθιου Ευσταθίου και Βάσου Βασιλείου .

Ο συνήγορος υπεράσπισης του 2ου κατηγορούμενου Φειδία Σαρίκα είπε πως στην παρούσα φάση δεν είναι σε θέση να τοποθετηθεί αφού θα πρέπει να μελετηθεί η ενδιάμεση απόφαση που ανακοίνωσε το Κακουργιοδικείο και ζήτησε επαρκή χρόνο,ενώ χρόνο για να τοποθετηθεί στην επόμενη δικάσιμο ζήτησε και ο συνήγορος υπεράσπισης του 5ου κατηγορούμενου Γιώργου Σιαηλή ,δικηγόρος Κώστας Σιαηλής.