Σκάνδαλο Επστάιν: Αθώα, δήλωσε στο δικαστήριο η Μάξγουελ

Σκάνδαλο Επστάιν: Αθώα, δήλωσε στο δικαστήριο η Μάξγουελ

Κατά τη διάρκεια ακροαματικής διαδικασίας στο ομοσπονδιακό δικαστήριο του Μανχάταν, η πρώην συνεργάτιδα και ερωμένη του χρηματιστή Τζέφρι Έπσταϊν, Γκισλέιν Μάξγουελ, δήλωσε αθώα για διακίνηση ανηλίκων και εξώθηση σε πορνεία.

Η Μάξγουελ κράτησε χαμηλό προφίλ μετά τον θάνατο του πρώην συνεργάτη της. Ορισμένα από τα θύματα του χρηματιστή υποστηρίζουν ότι εκείνη ήταν που τα προσέγγισε και τα έβαλε στον κύκλο του, όπου τα κακοποιούσαν σεξουαλικά ο ίδιος και οι ισχυροί φίλοι του.

Το 2003, σε ένα άρθρο στο περιοδικό Vanity Fair, ο Επστάιν φέρεται να είχε δηλώσει ότι η Γκισλέιν Μάξγουελ, η πρώην σύντροφός του, ήταν «η καλύτερη φίλη του».

Προσωπικότητα του διεθνούς τζετ-σετ, η Γκισλέιν Μάξγουελ κατηγορείται ότι στρατολογούσε νεαρά κορίτσια, ορισμένα εκ των οποίων ανήλικα, για λογαριασμό του Τζέφρι Έπσταιν, που πέθανε στη φυλακή τον Αύγουστο του 2019.

Η ακροαματική διαδικασία θα αποτελέσει ευκαιρία για την κόρη του πρώην μεγιστάνα των ΜΜΕ Ρόμπερτ Μάξγουελ να ζητήσει την αποφυλάκισή της με την καταβολή εγγύησης. Η ίδια πρότεινε το ποσό των πέντε εκατομμυρίων δολαρίων.

Ωστόσο, η ομοσπονδιακή εισαγγελέας του Μανχάταν Όντρεϊ Στράους τάχθηκε κατά του αιτήματος της Μάξγουελ να οριστεί εγγύηση, θεωρώντας ότι υπάρχει κίνδυνος διαφυγής της.

Με μεγάλη περιουσία και πολλά διαβατήρια, η Γκισλέιν Μάξγουελ διαθέτει επίσης, σύμφωνα με την κατηγορούσα αρχή, ένα δίκτυο γνωριμιών στο εξωτερικό, που θα της επιτρέψει να φύγει εύκολα από τις ΗΠΑ.

Η Γκισλέιν Μάξγουελ συνελήφθη στο Νιου Χαμσάιρ στις 2 Ιουλίου. Βρίσκεται αντιμέτωπη με έξι κατηγορίες, περιλαμβανομένων τεσσάρων για διακίνηση ανηλίκων για παράνομες σεξουαλικές πράξεις το διάστημα 1994-1997 και δύο για ψευδορκία.

Εάν κριθεί ένοχη στο σύνολο των κατηγοριών σε βάρος της, η 58χρονη κινδυνεύει με ισόβια κάθειρξη.

«Αθώα, κ. δικαστά», είπε η Μάξγουελ, απαντώντας σε ερώτηση του δικαστηρίου για το τι δηλώνει απέναντι στις κατηγορίες που τη βαρύνουν.

Η κατηγορουμένη εμφανίστηκε μέσω βιντεοζεύξης από τη φυλακή του Μπρούκλιν, όπου κρατείται.