Σιωπηλή διαμαρτυρία εις μνήμη του 14χρονου Στυλιανού

Σήμερα στις 9 το βράδυ, θα πραγματοποιηθεί σιωπηλή διαμαρτυρία εις μνήμη του άτυχου 14χρονου Στυλιανού, έξω από τα γραφεία των Υπηρεσιών Κοινωνικής Ευημερίας στη Λευκωσία.

Σύμφωνα με ανακοίνωση στο Facebook, όλοι, φορώντας μαύρα ρούχα και κρατώντας κεριά,  θα διαμαρτυρηθούν, για την αμέλεια, την ανευθυνότητα και ανικανότητα των Υπηρεσιών Κοινωνικής Ευημερίας και των άλλων Κρατικών Υπηρεσιών, που ως αποτέλεσμα είχε το τραγικό τέλος ενός παιδιού.

Όπως ανακοινώθηκε, διαδηλωτές θα γράψουν σε μωβ κορδέλες αυτά που αισθάνονται και ακολούθως θα φωτογραφηθούν και θα παραμείνουν στον χώρο. Στο σημείο θα αφήσουν και σχολική τσάντα, με το όνομα του Στυλιανού, «σύμβολο της παρουσίας του και της ζωής που θα έπρεπε να έχει». Ένα κείμενο μέσα στην τσάντα, θα εξηγεί τον σκοπό της εκδήλωσης στους αρμόδιους.

Σιωπηλή Διαμαρτυρία – Θρήνος, εις μνήμη του 14χρονου Στυλιανού

•Εις ένδειξη διαμαρτυρίας για την αμέλεια, ανευθυνότητα και ανικανότητα των Υπηρεσιών Κοινωνικής Ευημερίας και των άλλων Κρατικών Υπηρεσιών, που ως αποτέλεσμα είχε το τραγικό τέλος ενός παιδιού.

•Για να καταδικάσουμε τα κενά και τα ελλείμματα των διαδικασιών που αφήνουν απροστάτευτα ευάλωτα άτομα.

•Για να απαιτήσουμε να γίνουν άμεσα οι ανάλογες τροποποιήσεις στη νομοθεσία, ώστε να δίνεται η ευχέρεια στους αρμόδιους λειτουργούς να δρουν έγκαιρα, αποτελεσματικά και καίρια.

•Εις ένδειξη συμπαράστασης προς τα θύματα ενδοικογενειακής βίας.