Συνεχίστηκε σήμερα η αντεξέταση Λίλλη

Συνεχίστηκε σήμερα ενώπιον του Μόνιμου Κακουργιοδικείου, που συνέρχεται στη Λάρνακα, η δίκη για την αγοραπωλησία τ/κ τεμαχίου γης στη Δρομολαξιά.

Ο Νίκος Λίλλης, αντεξεταζόμενος από το δικηγόρο των αδελφών Γρηγόρη και Γιάννη Σουρουλλά, ανέφερε ότι η υπόθεση άρχισε το 2007, με την επαφή που είχε με τον Τουρκοκύπριο ιδιοκτήτη του τεμαχίου Μουσταφά Μουσταφά και η πολεοδομική άδεια για το έργο εκδόθηκε το 2010. Το διάστημα αυτό, πρόσθεσε, και ενώ η πολεοδομική άδεια αργούσε λόγω του προβλήματος της μη αναγνώρισης του χώρου διαμονής του Μουσταφά, δηλαδή αν διέμενε στις ελεύθερες περιοχές, ή όχι αντιμετώπισε τρεις κατηγορίες προβλημάτων:

– Τη δεδομένη αντίληψη που είχαν κάποιοι για τα χρέη της ΑΛΚΗΣ που έπρεπε να πληρωθούν.

Και ενώ τα προβλήματα συσσωρεύονταν, κάποιοι, κατέθεσε ο μάρτυρας, συνέχιζαν να τον διαβεβαιώνουν πως δεν έπρεπε να ανησυχεί και πως ήταν δίπλα του.

-Τα χρήματα που είχε δώσει στον Μουσταφά για την αγορά του τεμαχίου και τα υπόλοιπα έξοδα που είχε κάνει.
-Τα χρέη της ΑΛΚΗΣ που στο μεταξύ είχαν αρχίσει “να έρχονται να τον βρίσκουν”.

Με δεδομένα αυτά τα προβλήματα που “φόρτωσαν αποκλειστικά στον ίδιο”, υποστήριξε ο Νίκος Λίλλης, αναγκάστηκε το 2009, να μπει στη διαδικασία για διευθέτηση του προβλήματος που είχε προκύψει με τον Τουρκοκύπριο Μουσταφά Μουσταφά λόγω του χώρου διαμονής του, ώστε να μπορεί να γίνει η μεταβίβαση.

Η δίκη συνεχίζεται αύριο.