Σημερινές συναντήσεις της Τρόικας

Σημαντικές  συναντήσεις  θα έχουν σήμερα οι τεχνοκράτες αλλά και οι επικεφαλής της Τρόικας στη Λευκωσία στο πλαίσιο της τέταρτης αξιολόγησης του κυπριακού προγράμματος προσαρμογής.

Η συνάντηση των επικεφαλής των διεθνών δανειστών με τον Υπουργό Οικονομικών Χάρη Γεωργιάδη δεσπόζει των σημερινών συναντήσεων.  Με τη συνάντηση αυτή, που θα πραγματοποιηθεί γύρω στις 9.00 το πρωί, στο Υπουργείο Οικονομικών, ξεκινά ο κύκλος επαφών του ΥΠΟΙΚ με τους επικεφαλής της Τρόικας.

Στις 14.00, η Υπουργός Εργασίας, Πρόνοιας και Κοινωνικών Ασφαλίσεων Ζέτα Αιμιλιανίδου θα έχει συνάντηση στο Υπουργείο Εργασίας με τους επικεφαλής των διεθνών δανειστών για το Ελάχιστο Εγγυημένο Εισόδημα, η εισαγωγή του οποίου αποτελεί μνημονιακή δέσμευση της Κύπρου.

Επίσης ο Γενικός Ελεγκτής της Δημοκρατίας Οδυσσέας Μιχαηλίδης θα έχει συνάντηση με κλιμάκιο της Τρόικας στη Γενική Διεύθυνση Ευρωπαϊκών Προγραμμάτων, Συντονισμού και Ανάπτυξης. Το απόγευμα, και συγκεκριμένα στις 16:00, τεχνοκράτες της Τρόικας θα συναντηθούν με τον Σύνδεσμο Εγκεκριμένων Λογιστών.

Την ίδια ώρα, οι επικεφαλής του κλιμακίου της Τρόικας θα μεταβούν στη Συνεργατική Κεντρική όπου θα έχουν συνάντηση με τον Πρόεδρο της Επιτροπείας της ΣΚΤ Νικόλα Χατζηγιάννη και το Γενικό Διευθυντή της Τράπεζας Μάριο Κληρίδη, κατά την οποία θα συζητηθούν θέματα που τρέχουν για τον Συνεργατισμό, με βάση τις πρόνοιες του μνημονίου.

Όλα τα θέματα που αφορούν το Συνεργατισμό συζητήθηκαν και χθες, κατά τις ολοήμερες συναντήσεις που είχαν στην Κεντρική Τράπεζα κλιμάκια της Τρόικας και του Συνεργατισμού.

Εξάλλου, σήμερα στις 10.30, στην Κεντρική Τράπεζα, τεχνοκράτες της Τράπεζας Κύπρου θα έχουν συνάντηση με κλιμάκιο της Τρόικας.