Σημαντική εξέλιξη οι δηλώσεις Άσμουσεν, λέει το ΔΗΣΥ

«Απαιτείται εκ μέρους μας σοβαρότητα, υπευθυνότητα και διεθνής αξιοπιστία για να μπορέσουμε ακριβώς να  υπηρετήσουμε και να εξασφαλίσουμε τα συμφέροντα της πατρίδας μας», δήλωσε ο εκπρόσωπος τύπου του ΔΗΣΥ Χάρης Γεωργιάδης, με αφορμή τις δηλώσεις Άσμουσεν, για τις οποίες είπε ότι αποτελούν πολύ σημαντική και θετική εξέλιξη.

Επιβεβαιώνουν, είπε,  ότι η Κύπρος μπορεί να προτάξει επιχειρήματα και να βρει στήριξη… «η επανάκτηση της αξιοπιστίας μας θα θέσει τέρμα και σε εξωφρενικές αναφορές για κούρεμα καταθέσεων, θέμα το οποίο πολύ απλά, δεν υφίσταται».

Ο κ. Γεωργιάδης εξέφρασε επίσης τη σύμφωνη γνώμη και την ικανοποίηση του ΔΗΣΥ για την απόφαση του Υπουργικού για κατάργηση του Εφοριακού Συμβουλίου. Αποτελούσε, είπε, και δική τους εισήγηση στις 100+1 προτάσεις του ΔΗΣΥ.

«Είναι βεβαίως πολύ περισσότερα αυτά που πρέπει να γίνουν για την αναδιάρθρωση του δημοσίου τομέα. Ο στόχος της δημιουργίας ενός νέου μοντέλου κράτους χωρίς περιττές δομές και με απλοποιημένες διαδικασίες αποτελεί κορυφαία δέσμευση του Νίκου Αναστασιάδη».