Χωρίς αποτέλεσμα η χθεσινή συνεδρίαση για το φορολογικό

Έντονες διαφωνίες φαίνεται πως παρουσιάστηκαν στη χθεσινή συνεδρίαση της διακομματικής επιτροπής σχετικά με το νέο φορολογικό νομοσχέδιο, απο τους εκπροσώπους του ΠΑΣΟΚ, της Δημοκρατικής Αριστεράς, αλλά και της Νέας Δημοκρατίας. Η συνάντηση θα επαναληφθεί αφού το υπουργείο Οικονομικών εξετάσει τις προτάσεις των τριών κομμάτων.

Στην συνάντηση που είχαν με τον  υπουργό Οικονομικών, Γιάννη Στουρνάρα, και τον υφυπουργό Οικονομικών, Γιώργο Μαυραγάνη μεταξύ άλλων συζητήθηκε η κατάργηση του ειδικού αφορολογήτου των προστατευόμενων τέκνων, το θέμα της φορολογικής ελάφρυνσης των τόκων στεγαστικών δανείων, η φορολόγηση των μικρομεσαίων επιχειρήσεων και η φορολόγηση των νέων επαγγελματιών.

Οι κυριότερες διαφωνίες  εκφράστηκαν για το ζήτημα της κατάργησης του ειδικού αφορολογήτου για τα παιδιά.

Σύμφωνα με πληροφορίες, οι εκπρόσωποι του Πασοκ και της Δημαρ κατέθεσαν προτάσεις ισοδύναμων μέτρων για κάποιες απο τις διατάξεις του φορολογικού.

Νωρίτερα, ο υπουργός οικονομικών εξερχόμενος από το Μέγαρο Μαξίμου μετά τη συνάντηση του με τον πρωθυπουργό, αναφέρθηκε στο ζήτημα της κατάργησης των φοροαπαλλαγών για τα παιδιά σημειώνοντας  πως “πάντα υπάρχουν περιθώρια ελιγμών, πρέπει όμως να εξοικονομήσουμε από το φορολογικό νομοσχέδιο γενικότερα, που είναι κομμάτι των 13,5 δισ. Άρα για τα 2,5 δις περίπου από το φορολογικό νομοσχέδιο, όποιος προτείνει κάποια κατάργηση θα πρέπει να προτείνει και κάτι σε αντικατάσταση της”.

Σχετικά με τις διαφορετικές θέσεις του ΠΑΣΟΚ και της ΔΗΜΑΡ για το νέο φορολογικό ο υπουργός Οικονομικών είπε ότι “θα τις δούμε όλες. Άλλωστε, εγώ πιστεύω στον διάλογο. Αλλά κυρίως πρέπει να διατηρήσουμε την αξιοπιστία μας. Γιατί αυτά τα πράγματα τα έχουμε συμφωνήσει και τα έχουμε ψηφίσει”.