ΣΗΔΗΚΕΚ-ΠΕΟ: Όχι στο σχέδιο Β για τις Κυπριακές Αερογραμμές

Διαφωνεί η ΣΗΔΗΚΕΚ – ΠΕΟ με το “σχέδιο Β” για το μέλλον των Κυπριακών Αερογραμμών, που έχει ετοιμαστεί σε περίπτωση που το σχέδιο αναδιάρθρωσης της εταιρείας δεν εγκριθεί από την ΕΕ.

“Στα πλαίσια του σχεδίου Β η Εταιρεία προχωρεί σε ξαναζωντάνεμα της CYPRAIR με παράλληλη αδειοδότηση της για πραγματοποίηση προγραμματισμένων πτήσεων”, αναφέρεται σε ανακοίνωση της συντεχνίας.

Την ίδια στιγμή, προστίθεται, “μας καλεί σε διάλογο για διαφοροποίηση της συλλογικής σύμβασης ούτως ώστε η εταιρεία να είναι πιο ελκυστική, όπως λέει, σε στρατηγικούς επενδυτές και για να μπορεί πιο εύκολα να εγκριθεί το σχέδιο αναδιάρθρωσης”.

“Όσο και αν παρουσιάζονται τα πιο πάνω σαν φυσιολογική και λογική εξέλιξη για αντιμετώπιση όλων των ενδεχομένων, οι φόβοι και οι ανησυχίες μας για αλλαγή του καθεστώτος της εταιρείας και εφαρμογή προειλημμένων αποφάσεων για το μέλλον της, δυστυχώς επαληθεύονται”, τονίζει.

Η ΣΗΔΗΚΕΚ ΠΕΟ αναφέρει ότι “η δική μας θέση είναι η επιμονή στη διεκδίκηση της έγκρισης του σχεδίου αναδιάρθρωσης της εταιρείας από την ΕΕ και διαφωνούμε με τη σκέψη του σχεδίου Β, κάτι που θα θυματοποιήσει πολλούς εργαζόμενους και θα λεηλατήσει τα δικαιώματα και τα κεκτημένα τους”.

Ωστόσο, καλεί τους εργαζόμενους στις ΚΑ σε “εγρήγορση και συσπείρωση ούτως ώστε όλοι μαζί να προστατέψουμε τα δικαιώματα μας και να αποτρέψουμε τυχόν οδυνηρές εξελίξεις”.