ΣΗΔΗΚΕΚ-ΠΕΟ: Προχωρούν σε μονοήμερη στάση εργασίας

Το Διοικητικό Συμβούλιο της ΣΗΔΗΚΕΚ-ΠΕΟ, αποφάσισε την μονοήμερη προειδοποιητική στάση εργασίας  την ερχόμενη Παρασκευή 19 Σεπτεμβρίου, ως αντίδραση στα όσα είδαν το φως της δημοσιότητας για φορολόγηση του εφάπαξ και μονιμοποίηση των αποκοπών.

Σε έκτακτη συνεδρία το δς της ΣΗΔΗΚΕΚ-ΠΕΟ, συζλητησε τις εξελίξεις όπως διαμορφώνονται από τις δηλώσεις του Υπουργού Οικονομικών και άλλων αξιωματούχων της Κυβέρνησης, για νέες μειώσεις μισθών και τη φορολόγηση ωφελημάτων συμπληρωματικής κοινωνικής ασφάλισης.

Σε ανακοίνωση, το ΔΣ της συντεχνίας συζήτησε “τη συρρίκνωση των δικαιωμάτων των εργαζομένων του ευρύτερου δημόσιου τομέα με την παγοποίηση της ΑΤΑ, των προσαυξήσεων, την κατάργηση του Σχεδίου Σύνταξης για νεοεισερχόμενους, το κλείδωμα των ωφελημάτων και τους νέους τρόπους για τον υπολογισμό τους, καθώς και τις απανωτές εισφορές και αποκοπές μισθών, ακολουθούσε πάντοτε η επίθεση στις Συλλογικές Συμβάσεις, τα Ταμεία Προνοίας, τους μισθούς και τα ωφελήματα των εργαζομένων στον ιδιωτικό τομέα”.

Όπως προσθέτει, “η δε εφαρμογή των μνημονιακών πολιτικών λιτότητας δημιούργησαν ανεργία, φτώχεια και εξαθλίωση”, ενώ σημειώνει ότι “ο κοινωνικός διάλογος μπήκε στο περιθώριο προβάλλοντας σαν πανάκεια την Τρόικα, το Μνημόνιο, και τις δόσεις για να επιβάλλουν ετσιθελικά και εκβιαστικά αντεργατικές και αντιλαϊκές πολιτικές”.

Η ΣΗΔΗΚΕΚ-ΠΕΟ θεωρεί πως “απαξίωσαν και έπληξαν με πολλούς τρόπους τους Ημικρατικούς Οργανισμούς, τις Αρχές Τοπικής Αυτοδιοίκησης και τους εργαζόμενους για να πετύχουν την ιδιωτικοποίηση τους, το ξεπούλημα του δημόσιου πλούτου και την αποσύνθεση της Τοπικής Αυτοδιοίκησης”, για να προσθέσει πως “οι επιπτώσεις της παγκόσμιας οικονομικής κρίσης και τα εγκλήματα των τραπεζών φορτώνονται με ταχύτητα στους ώμους των εργαζομένων και του λαού”.

Επίσης, αναφέρει πως το συνδικαλιστικό κίνημα δίνει τεράστια σημασία στην προστασία των θεσμών των Συλλογικών Συμβάσεων και των κοινωνικών ωφελημάτων, όπως είναι τα Ταμεία Προνοίας και οι Συντάξεις, σημειώνοντας πως η Κυβέρνηση που πανηγυρίζει για την πιστή εφαρμογή των πολιτικών που εκφράζονται μέσα από το Μνημόνιο προχωρά για να δώσει ακόμη ένα κτύπημα στους μισθούς και την κοινωνική ασφάλιση με τη φορολόγηση των ωφελημάτων συμπληρωματικής κοινωνικής ασφάλισης.

Το ΔΣ της ΣΗΔΗΚΕΚ-ΠΕΟ εκφράζει την πεποίθηση ότι “είναι αναγκαία η αντίδραση και αντίσταση, για να μπει φρένο στην περαιτέρω επίθεση ενάντια στους εργαζόμενους και τη συνέχιση της εφαρμογής αυτής της πολιτικής” και καλεί την Κυβέρνηση να εγκαταλείψει αυτές τις μεθοδεύσεις.

Επιπλέον, εκφράζει ικανοποίηση για το γεγονός ότι οι οργανώσεις των εργαζομένων του δημοσίου κινητοποιούνται, έστω και αν η εκτίμηση μας ήταν ότι η συμμετοχή σε τέτοιες κινητοποιήσεις ήταν αναγκαία από ενωρίτερα.

Καταλήγοντας η ΣΗΔΗΚΕΚ αναφέρει πως θα επιδιώξει τη συνεργασία με τις άλλες συνδικαλιστικές οργανώσεις και στα πλαίσια αυτά θα προτείνει πραγματοποίηση μονοήμερης προειδοποιητικής στάσης εργασίας την Παρασκευή, 19/09/14, διευρύνοντας έτσι το μέτωπο αντίστασης και αντίδρασης στα νέα αυταρχικά μέτρα και στο χώρο των Ημικρατικών Οργανισμών και της Τοπικής Αυτοδιοίκησης.