Σε 14 άτομα μετέδωσε τον ιό η γυναίκα στη Λάρνακα που ήρθε από ΗΠΑ

Η ανευθυνότητα και η ατιμωρησία καλά κρατάνε σε αυτό το τόπο. Όσο δεν μπαίνουν αυστηρές ποινές για παραβίαση καραντίνας, δυστυχώς αυτά θα έχουμε και ίσως και χειρότερα.

Επιβάλεται η άμεση επιβολή υψηλού προστίμου στα θετικά άτομα που «έσπασαν» τη καραντίνα. Δεν τους φταίνε σε τίποτα ούτε τα παιδάκια που παρευρέθηκαν σε πάρτι της κόρης της αλλά ούτε και ο υπόλοιπος κόσμος.

Πρέπει να παρθούν άμεσα μέτρα και ο καθένας μας να αναλάβει τις ευθύνες του.

Αναλυτικά πως εντοπίστηκαν τα σημερινά κρούσματα:

Πληροφοριακά και σήμερα  ανακοινώθηκαν άλλα 6 άτομα που συνδέονται με το cluster του κρούσματος από τις ΗΠΑ που παραβίασε την καραντίνα της, επισκέφθηκε διάφορες περιοχές, διοργάνωσε και παραβρέθηκε σε πάρτι και δείπνο. Μέχρι στιγμής από εκείνο το κρούσμα έχουν επιμολυνθεί 14 άτομα.

Επίσης σήμερα 9 από τα 26 άτομα που ανακοινώθηκαν θετικά στον ιό ήταν στενές επαφές και παραβίασαν την καραντίνα τους είτε για να υποβληθούν στην εξέταση ιδιωτικά είτε μέσω του τυχαίου δειγματοληπτικού ελέγχου.

Παρά τις συστάσεις και τις προτροπές, φαίνεται ότι αρκετά άτομα δεν συμμορφώνονται με τις οδηγίες και δεν τηρούν τα πρωτόκολλα του υποχρεωτικού περιορισμού ειδικά όταν είναι στενές επαφές.

Από 31/7 μέχρι και αυτή την ώρα, έγινε δειγματοληπτικός έλεγχος σε συνολικά 19 πτήσεις στα αεροδρόμια Λάρνακας και Πάφου ως εξής:

Βιέννη, Wradow (Πολωνία), Ηράκλειο, Βουδαπέστη, Μύκονος (x2), Βερολίνο, Αθήνα (x2), Μόνακο, Λονδίνο (x2), Birmingham, Debrecen (Ουγγαρία), Ζυρίχη, Θεσσαλονίκη (x2), Λίβερπουλ, Κρακοβία

Από τις 19 πτήσεις εντοπίστηκαν κρούσματα στην πτήση από Θεσσαλονίκη στις 31/7 (3 άτομα), Αθήνα την 1/8 (1 άτομο), Μύκονο 1/8 (1 άτομο) και Ζυρίχη στις 2/8 (1 άτομο)