Σε τροχιά τέθηκαν 52 νέοι δορυφόροι για το παγκόσμιο δίκτυο ίντερνετ Starlink του Έλον Μασκ

Ο πύραυλος Falcon 9 της εταιρείας SpaceX του Έλον Μασκ έθεσε το πρωί της Κυριακής άλλη μια παρτίδα 52 δορυφόρων σε τροχιά για την ενίσχυση της κάλυψης του παγκόσμιου δικτύου ίντερνετ του συστήματος Starlink.

Σύμφωνα με την ενημέρωση της SpaceX, ο πύραυλος εκτοξεύθηκε από το Ακρωτήριο Κανάβεραλ της Φλόριντα και το πρώτο μέρος του πυραύλου προσγειώθηκε στην πλωτή πλατφόρμα «A Shortfall of Gravitas» στον Ατλαντικό Ωκεανό.

Αυτή ήταν η τέταρτη εκτόξευση και προσεδάφιση για το πρώτο στάδιο του οχήματος εκτόξευσης Falcon 9.

Συνολικά, από τον Μάιο του 2019, στο πλαίσιο του έργου Starlink, έχουν ήδη τεθεί σε τροχιά 62 ομάδες δορυφόρων Διαδικτύου.

Η SpaceX έχει ήδη εκτοξεύσει περισσότερους από 3.300 δορυφόρους διαδικτύου Starlink. Το ένα μέρος έχει ήδη αποτύχει ή έχει τεθεί εκτός τροχιάς. Περισσότερες από τρεις χιλιάδες συσκευές παραμένουν σε τροχιά και σε λειτουργική κατάσταση.

Με τηνέα εκτόξευση, οι συνδρομητές μπορούν τώρα να συνδεθούν στο δίκτυο Starlink σε περισσότερες από 40 χώρες και εδάφη. «Το Starlink είναι τώρα ενεργό σε όλες τις ηπείρους, συμπεριλαμβανομένης της Ανταρκτικής», έγραψε στο Twitter ο Elon Musk, ιδρυτής και διευθύνων σύμβουλος της SpaceX.