Σε τρομοκρατική ενέργεια καταλήγουν τα συμπεράσματα για το εξαφανισμένο Boeing

Βάσει των τελευταίων πληροφοριών που προήλθαν από “χτένισμα” των προσωπικών στοιχείων του Κυβερνήτη, ο οποίος ήταν φανατικός θιασώτης του φυλακισμένου ηγέτη της αντιπολίτευσης της Μαλαισίας, οι αμερικάνοι διατυπώνουν πλέον ανοιχτά τη βεβαιότητα, ότι η εξαφάνιση του αεροσκάφους οφείλεται σε σχεδιασμένη αρπαγή του προκειμένου να χρησιμοποιηθεί ως πύραυλος κρουζ σε μελλοντικό τρομοκρατικό χτύπημα.

Επ’ αυτού, ο πρόεδρος της επιτροπής εσωτερικής Ασφάλειας της Βουλής των Αντιπροσώπων, Μάικλ ΜακΚόλ, ανέφερε χαρακτηριστικά σε συνέντευξή του, στο τηλεοπτικό δίκτυο Fox News, ότι «το αεροπλάνο είναι πιθανό να έχει κρυφτεί κάπου για να χρησιμοποιηθεί αργότερα ως πύραυλος κρουζ».

Όπως εξήγησε, οι αμερικανικές υπηρεσίες ασφαλείας ναι μεν δεν έχουν ακόμα πλήρη στοιχεία για να μιλήσουν με βεβαιότητα για τρομοκρατική ενέργεια, αλλά κερδίζει έδαφος ελλείψει άλλων στοιχείων το ενδεχόμενο το αεροπλάνο να έχει κρυφτεί κάπου, προκειμένου να χρησιμοποιηθεί ως όπλο καταστροφής.

“Η άλλη υπόθεση είναι ότι είτε προσγειώθηκε σε μία χώρα όπως η Ινδονησία, και θα μπορούσε στη συνέχεια να χρησιμοποιηθεί ως πύραυλος κρουζ, όπως έκαναν οι τρομοκράτες της 11ης Σεπτεμβρίου…”, δήλωσε ο πρόεδρος της επιτροπής Εσωτερικής ασφαλείας.

“Ένα είναι σίγουρο: δεν επρόκειτο για ατύχημα. Πρόκειται για μία σκόπιμη ενέργεια και το θέμα είναι να μάθουμε ποιος βρίσκεται πίσω από αυτήν”, πρόσθεσε.

Να σημειωθεί ότι είκοσι πέντε χώρες συμμετέχουν πλέον στις έρευνες για την πτήση MH370, που άλλαξε κατεύθυνση, μετά την απενεργοποίηση των συστημάτων επικοινωνίας, και εξαφανίσθηκε πριν από οκτώ ημέρες.

Η Αυστραλία θα ηγηθεί της έρευνας στον απομακρυσμένο νότιο Ινδικό Ωκεανό για το αγνοούμενο επιβατικό αεροπλάνο των Μαλαισιανών Αερογραμμών, ανακοίνωσε σήμερα ο αυστραλός πρωθυπουργός, ενώ αυξάνονται τα στοιχεία σύμφωνα με τα οποία η εξαφάνιση του αεροπλάνου ήταν μια επιμελώς σχεδιασμένη πράξη δολιοφθοράς ή αεροπειρατείας.

Το υπουργείο Μεταφορών της Μαλαισίας ανακοίνωσε επίσης σήμερα ότι θα αναπτύξει πλοία και αεροσκάφη στο “νότιο διάδρομο”, καθώς αναπροσανατολίζει τις έρευνες για το αγνοούμενο αεροπλάνο.

Το κινεζικό υπουργείο Εξωτερικών αναφέρει σε σημερινή δήλωσή του πως η Μαλαισία πρέπει να επεκτείνει “αμέσως” την έρευνα για το αεροπλάνο και πως ο πρεσβευτής της Κίνας στη Μαλαισία συναντήθηκε σήμερα με τον μαλαισιανό υπουργό Εξωτερικών.

Περίπου τα δύο τρίτα των επιβατών του αγνοούμενου αεροπλάνου είναι Κινέζοι.