Σε Συμβούλιο Αρχηγών η πρόσκληση του Προέδρου στα κόμματα

Για επίλυση των προβλημάτων που αντιμετωπίζει η Κύπρος σήμερα χρειάζεται κοινή προσπάθεια, ανέφερε ο κ. Νίκος Χριστοδουλίδης, προσθέτοντας ότι η πρόσκληση του Προέδρου της Δημοκρατίας Νίκου Αναστασιάδη προς τα κόμματα θα συζητηθεί στα πλαίσια Συμβουλίου Αρχηγών.

Πρόσθεσε επίσης ότι «οι δηλώσεις του Προέδρου είναι ξεκάθαρη, τόσο όσον αφορά από πού θα ξεκινήσουν αυτές οι διαρθρωτικές αλλαγές που αφορούν το Προεδρικό, την Προεδρία, έτσι ώστε να δημιουργηθεί ένα θεσμικό πλαίσιο, το οποίο θα λειτουργεί διαχρονικά», είπε.

Σε σχέση, συνέχισε, «με την πρόσκλησή του προς τα κοινοβουλευτικά κόμματα αναμένεται με την επιστροφή του Προέδρου να υπάρξει και συνάντηση του Συμβουλίου Αρχηγών, το οποίο ανάμεσα σε άλλα θα συζητήσει και το θέμα αυτό».

«Ο Πρόεδρος θα εκφράσει τις απόψεις του και είναι έτοιμος ν` ακούσει και τις απόψεις των κομμάτων», συμπλήρωσε.

Ο κ. Χριστοδουλίδης επεσήμανε παράλληλα ότι «τα προβλήματα που αντιμετωπίζουμε σήμερα χρειάζονται κοινή προσπάθεια από όλους. Κανείς δεν εξαιρείται από αυτή την προσπάθεια».

«Θα πρέπει όλοι μαζί ν` ανταποκριθούμε έτσι ώστε να πετύχουμε το στόχο και αυτό θεωρούμε ότι είναι και απαίτηση της κοινωνίας», υπογράμμισε.