Σε ρόλο “Μεγάλου Αδελφού” η Τρόικα- Ελέγχεται η Ελλάδα για κάθε ευρώ που ξοδεύει

Κάθε εβδομάδα, κάθε 15 ημέρες, μηνιαίως και τριμηνιαίως… Ο μεγάλος «κηδεμόνας» της ελληνικής κυβέρνησης, η τρόικα, δεν επιτρέπει το ξόδεμα ούτε ενός ευρώ, αν προηγουμένως η ίδια δεν το εγκρίνει . Και δεσμεύει την κυβέρνηση,μέσω των 74 σελίδων του Μνημονίου Κατανόησης, που βρίσκεται στο τραπέζι προς υπογραφή, για συνεχείς αναφορές.

Απαιτείται λοιπόν πλήρης και αναλυτική ενημέρωση μέσω 17 διαφορετικών εκθέσεων.  Ο κατάλογος με τις αξιώσεις είναι μακρύς… Μεταξύ αυτών:

Ενημέρωση κάθε Παρασκευή με στοιχεία για τη διαθέσιμη ρευστότητα της ελληνικής κυβέρνησης.

Μηνιαία έκθεση για την εκτέλεση του κρατικού Προϋπολογισμού.

Μηνιαία έκθεση για τις μισθολογικές δαπάνες της γενικής κυβέρνησης με  αναλυτική μισθοδοσία αλλά και τα επιδόματα που πληρώνονται για τους εργαζόμενους στα υπουργεία και τον κάθε δημόσιο οργανισμό.

Προκαταρκτικά μηνιαία στοιχεία ρευστότητας

Μηνιαία στοιχεία για τον αριθμό των εργαζομένων -τις προσλήψεις, τις αποχωρήσεις, τις μετατάξεις καθώς και όσους εισέρχονται ή εξέρχονται από το καθεστώς της εργασιακής εφεδρείας

Απαιτούνται επίσης, στοιχεία για τις κρατικές επιχειρήσεις, τις συναλλαγές, των κινήσεων των ειδικών λογαριασμών, τις ιδιωτικοποιήσεις, τις δαπάνες των ταμείων κοινωνικής ασφάλισης, τον ισολογισμό του Ταμείου Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας και πολλά άλλα.