Σε πλήρη εξέλιξη οι έρευνες για σεξουαλική παρενόχληση από πολιτικό

Νέα καταγγελία για σεξουαλική παρενόχληση ήρθε στο φως της δημοσιότητας σήμερα και μάλιστα αφορά Κύπριο πολιτικό.

Πρόκειται για 32χρονη γυναίκα,  η οποία κατήγγειλε στην Αστυνομία περιστατικό το οποίο συνέβη το 2014 και η καταγγελία υποβλήθηκε την περασμένη βδομάδα.

Οι έρευνες και οι εξετάσεις βρίσκονται σε πλήρη εξέλιξη από το Ειδικο Κλιμακίο που συστάθηκε στο Αρχηγείο Αστυνομίας για διερεύνηση των καταγγελιών γυναικών περί σεξουαλικής παρενόχλησης και κακοποίησης στο χώρο του αθλητισμού και του πολιτισμού.

Σύμφωνα με πληροφορίες τα μέλη του Κλιμακίου κατάρτισαν ήδη κατάλογο προσώπων που θα προσέλθουν για κατάθεση, όπως άτομα από το οικογενειακό και φιλικό περιβάλλον της καταγγέλουσας, τα οποία φέρονται να γνώριζαν για το περιστατικό που διαδραματίστηκε όταν η ίδια ήταν 26 ετών. Κάποια από τα πρόσωπα που περιλαμβάνονται στη λίστα, μίλησαν ήδη με τους ανακριτές.

Την ίδια ώρα, το κατώφλι του Αρχηγείου Αστυνομίας αναμένεται να περάσει και ο πολιτικός, ο οποίος θα κληθεί να απαντήσεις στους ισχυρισμούς της 32χρονης και να δώσει εξηγήσεις για τα όσα του καταλογίζει.

Σύμφωνα με τα όσα είπε η γυναίκα στην Αστυνομία, όλα συνέβησαν πριν από επτά χρόνια και κατά τη διάρκεια αναζήτησης εργασίας. Μέλη της οικογένειας της νεαρής που γνωρίζονταν με τον πολιτικό αφού ανήκουν στον ίδιο πολιτικό χώρο, του ανέφεραν την προσπάθεια της τότε 26χρονης για επαγγελματική αποκατάσταση και εξέφρασε πρόθεση να βοηθήσει.

Ακολούθως διευθετήθηκε ραντεβού του πολιτικού με τη νεαρή που πραγματοποιήθηκε σε εξωτερικό χώρο. Στη συνέχεια ο πολιτικός κάλεσε τη γυναίκα στο διαμέρισμα του για να συνεχίσουν τη συζήτηση τους. Με βάση τους ισχυρισμούς της 32χρονης, μετέβη στο διαμέρισμα του και κάθισε με τον πολιτικό σε καναπέ. Τότε φέρεται να της επιτέθηκε σεξουαλικά, με διάφορες χειρονομίες και πράξεις.

Όπως είπε στην Αστυνομία η γυναίκα έφυγε αμέσως από το διαμέρισμα του πολιτικού και εκ τότε φοβούμενη, δεν προέβη σε επίσημη καταγγελία στις Αρχές.

Αποφάσισε να «λύσει» τη σιωπή της μετά τις καταγγελίες της Ολυμπιονίκης Άντρης Ελευθερίου και άλλων γυναικών κατά παραγόντων και προπονητών. Στην κατάθεση της η γυναίκα κατονόμασε τον πολιτικό που διετέλεσε σε διάφορα αξιώματα επι σειρά ετών.

«Πολιτική της Αστυνομίας είναι ότι δεν σχολιάζει τέτοιας φύσεως υποθέσεις, σεβόμενη πάντα τα πρόσωπα που προβαίνουν σε τέτοιες καταγγελίες. Τα πρόσωπα αυτά ζητούν πάντα εμπιστευτικότητα από την Αστυνομία, οπότε να μου επιτρέψετε να μην μπω σε οποιαδήποτε λεπτομέρεια ή επιβεβαιώσω το συγκεκριμένο δημοσίευμα», ήταν η τοποθέτηση  του εκπροσώπου τύπου του αρχηγείου της Αστυνομίας Χρίστου Αντρέου