Σε πλήρη ανάπτυξη ο μηχανισμός αντιμετώπισης της κακοκαιρίας στη Στερεά Ελλάδα

Σε πλήρη ανάπτυξη βρίσκεται ο μηχανισμός αντιμετώπισης της κακοκαιρίας σε ολόκληρη τη Στερεά Ελλάδα. Μέχρι στιγμής δεν έχουν σημειωθεί προβλήματα καθώς έως τώρα υπήρξαν σποραδικές χιονοπτώσεις μικρής κλίμακας, ιδιαίτερα στα ορεινά, ενώ έχει πέσει η θερμοκρασία στους 5 έως 7 βαθμούς.

Σύμφωνα με τους επιτελείς της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας και στους 5 νομούς εντείνεται η προετοιμασία αυτή τη στιγμή και ιδιαίτερα στα εθνικά δίκτυα, υπάρχει πλήρη ανάπτυξη των εκχιονιστικών μηχανημάτων. Ειδικότερα στο τμήμα από τα διόδια της Τραγάνας μέχρι το Κάστρο της Βοιωτίας όπως επίσης και στην Υλίκη υπάρχει ανάπτυξη των μηχανημάτων έτσι ώστε να διασφαλιστεί η κυκλοφορία στην Εθνική οδό Αθηνών-Λαμίας.

Το ίδιο και από τις Ράχες μέχρι τα όριά της Φθιώτιδας με τη Μαγνησία στους Αγίους Θεοδώρους ενώ έχουν τεθεί σε επιφυλακή μηχανήματα για να αντιμετωπίσουν την κακοκαιρία στο τμήμα Λαμίας-Δομοκού, Λαμίας- Άμφισσας, ιδιαίτερα στην περιοχή του Μπράλου αλλά και στο δρόμο Λαμίας – Καρπενησίου.

Στα ορεινά χωριά της Δυτικής Φθιώτιδας και της Ευρυτανίας ακόμη και χθες το πρωί σημειώθηκε χιονόπτωση ωστόσο το τελευταίο 24ωρο επικρατεί ύφεση. Παρόμοια κινητοποίηση του μηχανισμού έχουμε και στην περιοχή της Εύβοιας αφού σύμφωνα με τις μετεωρολογικές προβλέψεις η Εύβοια είναι στο μάτι του κυκλώνα για την αναμενόμενη κακοκαιρία.