Σε λειτουργία το Τηλεφωνικό Κέντρο Εξυπηρέτησης για το Ελάχιστο Εγγυημένο Εισόδημα

Σχετικά με τις αιτήσεις του Ελάχιστου Εγγυμένου Εισοδήματος (ΕΕΕ) το κοινό μπορεί να επικοινωνεί  από σήμερα μέσω του Τηλεφωνικού Κέντρου Εξυπηρέτησης όπου .

Ανακοίνωση του Υπουργείου Εργασίας, Πρόνοιας και Κοινωνικών Ασφαλίσεων, υπενθυμίζει ότι για σκοπούς συνεχούς ενημέρωσης και πληροφόρησης του κοινού, λειτουργεί Τηλεφωνικό Κέντρο Εξυπηρέτησης (ΚΤΕ), στο οποίο το κοινό μπορεί να καλεί στον παγκύπριο αριθμό 22 460460 για πληροφορίες που αφορούν στη διάθεση και την υποβολή των αιτήσεων, τον τρόπο συμπλήρωσης των αιτήσεων και γενικές πληροφορίες αναφορικά με τις διατάξεις της νομοθεσίας για το ΕΕΕ.

Η λειτουργία του ΚΤΕ ξεκίνησε σήμερα στις 17/07/2014, και θα λειτουργεί από τη Δευτέρα μέχρι και το Σάββατο, από τις 7.30 το πρωί μέχρι τις 7.30 το απόγευμα.

Το Υπουργείο τονίζει ότι παρόλο που το σύστημα του Τηλεφωνικού Κέντρου Εξυπηρέτησης έχει προγραμματιστεί να δέχεται ταυτόχρονα μεγάλο αριθμό κλήσεων, το ενδιαφέρον του κοινού σήμερα είναι εξαιρετικά μεγάλο, με αποτέλεσμα το Τηλεφωνικό Κέντρο να μην μπορεί να εξυπηρετήσει όλα τα ταυτόχρονα τηλεφωνήματα.

Κατά συνέπεια, αναφέρει, δεδομένου ότι το Τηλεφωνικό Κέντρο είναι στη διάθεση του κοινού μέχρι τις 7.30 το απόγευμα, από Δευτέρα μέχρι Σάββατο, το κοινό παρακαλείται όπως αξιοποιήσει και τις απογευματινές ώρες και το Σάββατο για να καλέσει το Τηλεφωνικό Κέντρο, ώστε να εξυπηρετηθεί άνετα και άμεσα, αποφεύγοντας την όποια ταλαιπωρία μακράς αναμονής ή μη εξυπηρέτησης της κλήσης κατά τις πρωινές ώρες οπότε συσσωρεύοντας οι περισσότερες κλήσεις.

Επιπρόσθετα, υπογραμμίζεται ότι όλοι οι σημερινοί λήπτες Δημόσιου Βοηθήματος μπορούν να παραλάβουν αιτήσεις για το ΕΕΕ από τα γραφεία των Υπηρεσιών Κοινωνικής Ευημερίας, δεδομένου ότι τελικά αποφασίσθηκε πως τα έντυπα δεν θα αποσταλούν σε αυτούς από το Υπουργείο Εργασίας, Πρόνοιας και Κοινωνικών Ασφαλίσεων ταχυδρομικά, ώστε αυτά τα πρόσωπα να μπορέσουν να πάρουν και συμπληρώσουν αιτήσεις χωρίς αχρείαστη καθυστέρηση. Τέλος υπενθυμίζεται ότι αιτήσεις για το ΕΕΕ από λήπτες Δημόσιου Βοηθήματος μπορεί να υποβάλλονται μέχρι τις 11 Αυγούστου 2014.