Σε λαϊκό προσκύνημα σήμερα η σορός του Γλαύκου Κληρίδη

Εκτίθεται από τις 9 το πρωί μέχρι τις 7 το απόγευμα σήμερα, σε λαϊκό προσκύνημα, στον Ιερό Ναό Της Του Θεού Σοφίας, η σορός του αείμνηστου πρώην Προέδρου της Δημοκρατίας, Γλαύκου Κληρίδη, ο οποίος απεβίωσε την Παρασκευή, σε ηλικία 94 ετών.

Σύμφωνα με την απόφαση του Υπουργικού Συμβουλίου, δημόσιο πένθος έχει κηρυχθεί από τις 16 έως τις 19 Νοεμβρίου, κατά τη διάρκεια του οποίου οι σημαίες σε όλα τα δημόσια κτίρια και τα σχολεία θα κυματίζουν μεσίστιες. Η ημέρα της κηδείας αύριο κηρύχθηκε δημόσια αργία

Επιτροπή του Υπουργικού Συμβουλίου, υπό την Προεδρία του Προέδρου της Δημοκρατίας Νίκου Αναστασιάδη, αποφάσισε χθες να ανοιχθεί σήμερα Βιβλίο Συλλυπητηρίων στη νέα αίθουσα εκδηλώσεων του Προεδρικού Μεγάρου. Το Βιβλίο Συλλυπητηρίων θα υπογραφεί από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας και τα Μέλη του Υπουργικού Συμβουλίου, τους Αρχηγούς των ξένων διπλωματικών αποστολών και τους πολιτειακούς αξιωματούχους.

Στις 10 το πρωί, το Βιβλίο Συλλυπητηρίων θα υπογράψει ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας και τα μέλη του Υπουργικού Συμβουλίου. Μετά την υπογραφή, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας και οι Υπουργοί θα μεταβούν στον Ιερό Ναό Της Του Θεού Σοφίας, όπου θα εκτίθεται η σορός του αποβιώσαντος πρώην Προέδρου για λαϊκό προσκύνημα. Του προσκυνήματος θα προηγηθεί τρισάγιο.

Το Βιβλίο Συλλυπητηρίων θα είναι ανοικτό για τους πολιτειακούς αξιωματούχους από τις 10.30 πμ μέχρι τις 12 μ, ενώ για το διπλωματικό σώμα από τις 12μ μέχρι τις 3μμ.

Της Εξοδίου Ακολουθίας αύριο θα προστεί ο Αρχιεπίσκοπος Κύπρου Χρυσόστομος Β΄ πλαισιούμενος από μέλη της Ιεράς Συνόδου, στις 11πμ, από τον Ιερό Ναό Της Του Θεού Σοφίας.

Τον επικήδειο θα εκφωνήσει ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας και θα ακολουθήσει κατάθεση στεφάνων.

Η ταφή θα γίνει στον οικογενειακό τάφο του εκλιπόντος, στο κοιμητήριο Κωνσταντίνου και Ελένης.

Στην κηδεία θα παραστούν ο Πρωθυπουργός της Ελλάδας Αντώνης Σαμαράς, ο Πρόεδρος της Βουλής των Ελλήνων Ευάγγελος Μεϊμαράκης, ο Αντιπρόεδρος της Κυβέρνησης και Υπουργός Εξωτερικών της Ελλάδας Ευάγγελος Βενιζέλος και ο Υπουργός Άμυνας της Ελλάδας Δημήτρης Αβραμόπουλος.

Επιθυμία της οικογένειας του εκλιπόντος είναι όπως αντί στεφάνων κατατίθενται εισφορές για τη Διερευνητική Επιτροπή για τους Αγνοούμενους (ΔΕΑ).