Σε λίγο η απόφαση του Κακουργιοδικείου για τη φονική έκρηξη στο Μαρί

Το Μόνιμο Κακουργιοδικείο Κύπρου θα ανακοινώσει σήμερα το πρωί την απόφαση του σχετικά με την υπόθεση της φονικής έκρηξης που σημειώθηκε στη ναυτική βάση «Ευάγγελος Φλωράκης» στο Μαρί στις 11 Ιουλίου 2011.

Η ακροαματική διαδικασία ξεκίνησε στις 12 Μαρτίου 2012 όταν ενώπιον του Επαρχιακού Δικαστηρίου Λάρνακας καταχωρήθηκαν οι κατηγορίες για τα οκτώ υπό κατηγορία άτομα και ζητήθηκε ημερομηνία επίδοσης των κατηγορητηρίων και ολοκληρώθηκε στις 30 Μαΐου 2013, ημέρα κατά την οποία πραγματοποιήθηκαν οι απαντητικές αγορεύσεις των συνηγόρων υπεράσπισης των έξι κατηγορουμένων και της Κατηγορούσας Αρχής.

Κατηγορούμενοι για την υπόθεση είναι οι τέως Υπουργοί Εξωτερικών Μάρκος Κυπριανού και Άμυνας Κώστας Παπακώστας, ο τέως Υπαρχηγός της Εθνικής Φρουράς Σάββας Αργυρού, ο Διευθυντής της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Ανδρέας Νικολάου και οι τελούντες σε διαθεσιμότητα Υποδιευθυντής της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Χαράλαμπος Χαραλάμπους και Διοικητής της ΕΜΑΚ Αντρέας Λοϊζίδης.

Από τη φονική έκρηξη στο Μαρί έχασαν τη ζωή τους ο Πλοίαρχος Ιωαννίδης Ανδρέας, Διοικητής Ναυτικού/ ΓΕΕΦ, ο Αντιπλοίαρχος Λάμπρου Λάμπρος, Διοικητής της Ναυτικής Βάσης, ο Αρχικελευστής Κλεάνθους Κλεάνθης, Υπαξιωματικός στη Διοίκηση της Ναυτικής Βάσης, ο ΕΠΥ Κελευστής Ηρακλέους Μιχάλης, Υπαξιωματικός στη Διοίκηση της Ναυτικής Βάσης, οι Ναύτες Χριστοφόρου Μιλτιάδης, Χριστοφόρου Χριστάκης και Αντώνης Χαραλάμπους της Διοίκησης Ναυτικής Βάσης, ο Αρχιλοχίας της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Παπαδόπουλος Ανδρέας, ο Αρχιπυροσβέστης Γιακουμής Γιώργος και οι Πυροσβέστες Κρόκος Βασίλης, Ταντής Σπύρος, Θεοφίλου Παναγιώτης και Αδάμου Αδάμος.

Εν τω μεταξύ, με απόρθητο φρούριο θα μοιάζει σήμερα το Δικαστικό Μέγαρο Λάρνακας, αφού πάνω από 70 αστυνομικοί της Λάρνακας και της ΜΜΑΔ θα βρίσκονται τόσο εντός της αίθουσας, όπου θα αναγνωστεί η απόφαση του Μόνιμου Κακουργιοδικείου, όσο και εκτός.

Σύμφωνα με την Αστυνομία, μέσα στην αίθουσα, λόγω του περιορισμένου αριθμού θέσεων, θα υπάρχουν μόνο τρία άτομα για τον κάθε ένα από τους συγγενείς των θυμάτων και των κατηγορουμένων. Περιορισμός θα υπάρχει και στον αριθμό των εκπροσώπων των Μέσων Μαζικής Ενημέρωσης, οι οποίοι δεν θα υπερβούν τους 12.

Εντός της αίθουσας θα υπάρχουν, επίσης, ένας αστυνομικός για κάθε ένα από τους έξι κατηγορούμενους, ενώ ισχυρή αστυνομική δύναμη θα παραταχθεί και έξω από το Δικαστικό Μέγαρο.