Σε λίγη ώρα στην Επιτροπή Δεοντολογίας η δήλωση Παραστατίδη – Βουδούρη

Η πρόσφατη τοποθέτηση των ανεξάρτητων βουλευτών Οδυσσέα Βουδούρη και Θεόδωρου Παραστατίδη για την προεδρική εκλογή θα βρεθεί στο επίκεντρο της συνεδρίασης της Επιτροπής Κοινοβουλευτικής Δεοντολογίας που συγκαλείται στις 12:00 για να συζητήσει «ζητήματα προστασίας και ενίσχυσης του κύρους του κοινοβουλευτικού θεσμού».

Υπενθυμίζεται ότι το Σαββατοκύριακο προκλήθηκε θύελλα αντιδράσεων μετά από κοινή δήλωση των δύο ανεξάρτητων βουλευτών, οι οποίοι έκαναν λόγο για «σκιές πάνω από βουλευτές» οι οποίοι άλλαξαν στάση στην πρώτη ψηφοφορία για τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας σε σχέση με τη στάση που τήρησαν στην ψηφοφορία για τον προϋπολογισμό.

Οι αναφορές αυτές ερμηνεύτηκαν ως υπαινιγμοί για γενικευμένο χρηματισμό βουλευτών και δέχθηκαν ομαδικά πυρά τόσο από τους ανεξάρτητους βουλευτές που ψήφισαν τον Σταύρο Δήμα, όσο και από τα κόμματα.

Τελικά, οι δύο ανεξάρτητοι βουλευτές προχώρησαν σε ανασκευαστική δήλωση, στρεφόμενοι κατά ορισμένων ΜΜΕ τα οποία κατηγόρησαν πως «παραμόρφωσαν την τοποθέτησή τους» και «έδωσαν αδίκως ένα περιεχόμενο προσωπικής επίθεσης, που δεν έχει καμία σχέση με τις θέσεις τους».

«Ουδέποτε στοχεύσαμε να απαξιώσουμε κανένα συνάδελφο βουλευτή και ακόμα περισσότερο να ”κατηγορήσουμε” οποιονδήποτε», τόνισαν.

Δεν ήταν λίγοι εκείνοι που εκτίμησαν ότι οι δύο βουλευτές έκαναν την αρχική δήλωση επειδή εποφθαλμιούν τη συμμετοχή τους στα ψηφοδέλτια του ΣΥΡΙΖΑ, ενώ αίσθηση προκάλεσε και η παρέμβαση του Μανώλη Γλέζου από τις Βρυξέλλες, ο οποίος σημείωσε πως «δεν πρέπει με κανένα τρόπο να συμπεριληφθούν στα ψηφοδέλτια του ΣΥΡΙΖΑ».