Σε Κύπρου και Λαϊκή αύριο μέλη της Pimco

Παράλληλα με την έρευνα της Συντονιστικής επιτροπής που βρίσκεται στην Κύπρο για να εξετάσει τυχόν λάθη στο διαγνωστικό έλεγχο της Pimco, μέλη του αμερικανικού οίκου θα βρεθούν στα γραφεία της Τράπεζας Κύπρου  και της Λαϊκής για να θέσουν επί τάπητος στοιχεία δανείων που έχουν σχέση με τον τομέα των ακινήτων. Στοιχεία για δάνεια που έχουν σχέση με τον τομέα των ακινήτων ζήτησαν από τις κυπριακές τράπεζες, στο πλαίσιο της σημερινής σύσκεψης, και μέλη της Συντονιστικής Επιτροπής, τα οποία εκπροσωπούν τους διεθνείς πιστωτές στην Επιτροπή.

Την ίδια ώρα οι πληροφορίες συγκλίνουν ότι οι διαβουλεύσεις μεταξύ των εκπροσώπων της κυπριακής δημοκρατίας και των μελών της Συντονιστικής Επιτροπής είναι σκληρή ως προς το ποσό που θα χρειαστεί για την ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών και των συνεργατικών ιδρυμάτων  και των παραδοχών και της μεθοδολογίας που χρησιμοποίησε η Pimco για να καταλήξει στο αποτέλεσμά της, που βάζει σε κίνδυνο τη βιωσιμότητα του κυπριακού χρέους.

Η Pimco εκπροσωπείται και στη Συντονιστική Επιτροπή μαζί με μέλη των κυπριακών Αρχών και τους διεθνείς πιστωτές της Κύπρου (Ευρωπαϊκή Επιτροπή, Διεθνές Νομισματικό Ταμείο και Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα).