Σε καραντίνα το Βέλγιο – Η Δανία απαγορεύει συναθροίσεις άνω των 10 ανθρώπων

Σε καραντίνα τίθεται από σήμερα μέχρι της 5 Απριλίουμ το Βέλγιο, με τις αρχές να περιορίζουν τις μετακινήσεις των πολιτών, προκειμένου να αποτρέψουν την εξάπλωση του νέου κορονοϊού, όπως μετέδωσε το τηλεοπτικό δίκτυο RTBF.

Οι μετακινήσεις των Βέλγων θα περιοριστούν στις επισκέψεις τους σε σούπερ μάρκετ, φαρμακεία και τράπεζες ή σε περιπτώσεις έκτακτης ανάγκης.

Οι συναθροίσεις θα απαγορεύονται, ωστόσο θα επιτρέπεται η σωματική δραστηριότητα έξω, υπό την προϋπόθεση ότι θα τηρείται απόσταση 1,5 μέτρου μεταξύ των πολιτών.

Η αστυνομία θα εγγυάται την επιβολή της καραντίνας, μετέδωσε το RTBF.

Την ίδια ώρα, η Δανία ενισχύει τα μέτρα που στοχεύουν στον περιορισμό της επιδημίας Covid-19 απαγορεύοντας τις συναθροίσεις άνω των 10 προσώπων κι επιβάλλοντας το κλείσιμο των καταστημάτων με εξαίρεση τα σούπερ μάρκετ και τα φαρμακεία.

«Από τις 10.00 το πρωί τοπική ώρα, σήμερα Τετάρτη, θα κλείσουν  τα κομμωτήρια, τα καταστήματα υπηρεσιών μασάζ και τατουάζ, τα εστιατόρια και τα μπαρ» δήλωσε η πρωθυπουργός Μέτε Φρεντέρικσεν.

Τα σούπερ μάρκετ και τα φαρμακεία δεν επηρεάζονται από τις απαγορεύσεις, που θα διαρκέσουν, σε πρώτη φάση έως τις 30 Μαρτίου. Αφορούν, ωστόσο, τα εμπορικά κέντρα και τις ντισκοτέκ.

Οι συναθροίσεις άνω των 10 ανθρώπων θα απαγορεύονται τόσο σε υπαίθριους χώρους όσο και στο εσωτερικό, με αποτέλεσμα το κλείσιμο των αθλητικών κέντρων.

Εκ των 7.620 ανθρώπων που υποβλήθηκαν σε εξετάσεις στη Δανία, έχουν επιβεβαιωθεί 1.025 κρούσματα και τέσσερις άνθρωποι έχουν χάσει τη ζωή τους.