Σε καθεστώς… αξιολόγησης οι υπουργοί από τον Αντώνη Σαμαρά

Συντονισμός υπουργείων και κυβερνητικό έργο μπαίνουν στο βαθμολόγιο του Αντώνη Σαμαρά και κρατούν σε επιφυλακή τους υπουργούς, που τρέχουν για να προωθήσουν το συντομότερο τις αλλαγές που προβλέπονται στο νέο μνημόνιο, να περικόψουν ακόμη περισσότερο τις δαπάνες και να εξασφαλίζουν τους μηνιαίους στόχους.

Μετά την επίσκεψη στο υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης ο Έλληνας πρωθυπουργός θα βρεθεί σε λίγο στο υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης και στο Γενικό Λογιστήριο του Κράτους, κάνοντας προφανώς πράξη το «θα δείτε έναν άλλον πρωθυπουργό»…

Το μέτρο της διαθεσιμότητας, το οποίο έχει βγάλει τους εργαζόμενους στο δρόμο, θα είναι στο επίκεντρο της συζήτησης του Αντώνη Σαμαρά με τον Αντώνη Μανιτάκη.

Οι αντιδράσεις δεν έχουν κοπάσει, παρά το γεγονός ότι η κυβέρνηση στέλνει σαφές μήνυμα ότι δεν θα κάνει ούτε ένα βήμα πίσω.  Το αντίθετο, οι εργαζόμενοι προειδοποιούν για ακόμη πιο δυναμικές κινητοποιήσεις με την έναρξη του 2013.

Διεξοδικά θα συζητηθούν και τα θέματα της ανασυγκρότησης του κράτους με την προώθηση της ηλεκτρονικής διακυβέρνησης, καθώς και η πορεία του προγράμματος συγχώνευσης και κατάργησης οργανισμών του δημοσίου.

Στο Γενικό Λογιστήριο του Κράτους, στον απόηχο της «καρατόμησης» από τον υφυπουργό Οικονομικών Γιώργο Μαυραγάνη εκαντοντάδων στελεχών από τις ΔΟΥ, ο Πρωθυπουργός θα ενημερωθεί από τον Χρήστο Σταϊκούρα για την πορεία εκτέλεσης του προϋπολογισμού. «Καυτή πατάτα» η αδυναμία των πολιτών να πληρώσουν τις δόσεις της εφορίας, με συνέπεια τα ταμεία των εφοριών να παραμένουν άδεια.