Σε ισχύ η διασύνδεση κινητής τηλεφωνίας, με τα κατεχόμενα

Τέθηκε σήμερα σε ισχύ η διασύνδεση κινητής τηλεφωνίας με τα κατεχόμενα, με τον Πρόεδρο Αναστασιάδη να πραγματοποιεί  την πρώτη κλήση με τον τουρκοκύπριο ηγέτη Μουσταφά Ακιντζί.

Ο ΠτΔ έγραψε στον προσωπικό του λογαριασμό στο twitter:

«Με τον @MustafaAkinci_1 πραγματοποιήσαμε σήμερα την 1η τηλεφωνική επικοινωνία που εφαρμόζει στην πράξη τη διασύνδεση κινητής τηλεφωνίας. Όπως σπάσαμε το φραγμό στην επικοινωνία, ευχή μου, να καταργήσουμε και τη γραμμή που χωρίζει τη χώρα μας στα δυο.»

Σύμφωνα με επίσημη ανακοίνωση της αποστολής του Γενικού Γραμματέα των Ηνωμένων Εθνών στην Κύπρο, τέθηκε από σήμερα σε ισχύ η διασύνδεση δικτύων κινητής τηλεφωνίας μεταξύ ελεύθερων και κατεχόμενων περιοχών, μετά από τηλεφωνική επικοινωνία που είχαν ο Ελληνοκύπριος ηγέτης κ. Νίκος Αναστασιάδης και ο Τουρκοκύπριος ηγέτης κ. Μουσταφά Ακκιντζί.

Η ειδική αντιπρόσωπος του ΓΓ του ΟΗΕ στην Κύπρο Ελίζαμπεθ Σπέχαρ, προχώρησε και σε σχετικό tweet δίνοντας τα συγχαρητήρια της στους δυο ηγέτες.

Συγκεκριμένα έγραψε: “Τα συγχαρητήριά μου στους δύο ηγέτες για την επίτευξη της διαλειτουργικότητας κινητής τηλεφωνίας σε όλη την Κύπρο σήμερα: ένα βήμα προς τα εμπρός για να διευκολύνουμε την επικοινωνία και να βοηθήσουμε τους Κύπριους να πλησιάσουν. Ελάτε μαζί μου και συνδεθείτε μεταξύ τους”.