Σε ετοιμότητα με 60 πυροσβέστες η Κυβέρνηση για παροχή βοήθειας στην Ελλάδα

Σε διαρκή επικοινωνία, βρίσκεται η κυπριακή κυβέρνηση εκφράζοντας ταυτόχρονα την ετοιμότητά της για αποστολή βοήθειας για τη κατάσβεση των πυρκαγιών που έχουν ξεσπάσει στην Αττική.

Ο Πρόεδρος παρακολουθεί με ανησυχία και αγωνία τον πύρινο εφιάλτη που εξελίσσεται στην Αττική.

Όπως ανέφερε σε ανάρτησή του στο Twitter, ο Πρόεδρος Νίκος Αναστασιάδης, «βρισκόμαστε σε συνεχή επαφή με την Ελληνική Κυβέρνηση για παροχή βοήθειας για την κατάσβεση των μεγάλων πυρκαγιών στην Αττική. Άμεσα διάθεση ομάδας 60 Πυροσβεστών, Δασοπυροσβεστών και στελεχών της Πολιτικής Άμυνας».

 

Ο υπουργός Δικαιοσύνης και Δημόσιας Τάξης Ιωνάς Νικολάου, μετά από οδηγίες του Προέδρου Αναστασιάδη,  επικοινώνησε με τον Αναπληρωτή Υπουργό Προστασίας του Πολίτη της ελληνικής κυβέρνησης Νίκο Τόσκα εκφράζοντας την ετοιμότητα της κυπριακής κυβέρνησης να παράσχει βοήθεια.

Ο κ. Νικολάου ανακοίνωσε ότι μπορούμε να διαθέσουμε άμεσα ομάδα 60 ανδρών, πυροσβεστών, δασοπυροσβεστών και στελεχών της Πολιτικής Άμυνας. Εφόσον υπάρξει η δυνατότητα αερομεταφοράς θα διατεθούν και δυο πυροσβεστικά οχήματα.

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας θα έχει τηλεφωνική επικοινωνία με τον Πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα και με τον Πρόεδρο της Ελληνικής Δημοκρατίας Προκόπη Παυλόπουλο.