Σε επαγγελματικές αντιζηλίες αποδίδει τον πενταπλό φόνο ο Φ. Καλοψιδιώτης.

Καταθέτοντας σήμερα ενώπιον του Μόνιμου Κακουργιοδικείου Λάρνακας, όπου εκδικάζεται η υπόθεση για το πενταπλό φονικό που διαπράχθηκε στις 23 Ιουνίου 2012, στο κέντρο της Αγίας Νάπας, ο Φάνος Θεοφάνους Καλοψιδιώτης είπε πως αυτός ήταν ο πραγματικός στόχος του πενταπλού φονικού.

«Εγώ ήμουν ο στόχος των τριών προσώπων που συνελήφθησαν τον περασμένο Σεπτέμβριο στην Αγία Νάπα, στην κατοχή των οποίων βρέθηκαν δύο πιστόλια», ανέφερε.

Στο πλαίσιο της ένορκης μαρτυρίας του γνωστού επιχειρηματία της Αγίας Νάπας, αναγνώσθηκε η κατάθεση που έδωσε στην Αστυνομία, στην οποία ισχυρίζεται ότι και στις δύο περιπτώσεις, δηλαδή του πενταπλού φόνου και της σύλληψης των τριών προσώπων το Σεπτέμβριο στην Αγία Νάπα (η υπόθεση εκδικάζεται ενώπιον άλλου κακουργιοδικείου), οι ηθικοί αυτουργοί ήταν τα ίδια πρόσωπα και ότι στόχος ήταν ο ίδιος.

Όσον αφορά τα κίνητρα των ηθικών αυτουργών, ο Καλοψιδιώτης τα απέδωσε σε επαγγελματικές αντιζηλίες. Ανέφερε, επίσης, ότι τα τέσσερα από τα πέντε θύματα του πενταπλού φονικού ήταν υπάλληλοί του, δηλαδή οι Γεώργιος Γεωργίου, Φίλιππος Λουκαϊδης και δύο Ρουμάνοι. Το πέμπτο θύμα, ο Μάριος Καραολής, ήταν απλώς φίλος του Λουκαϊδη και τυχαία κείνο το μοιραίο βράδυ βρέθηκε μαζί τους.

Ο Γεωργίου ήταν οδηγός του αυτοκινήτου BMW που δέχθηκε καταιγισμό πυροβολισμών, ο Λουκαϊδης ήταν συνοδηγός, ενώ στα πίσω καθίσματα καθόντουσαν οι δύο Ρουμάνοι και ο Καραολής. Το αυτοκίνητο ανήκει στην εταιρεία του Καλοψιδιώτη και το οδηγούσε καθημερινά ο Γεωργίου.

Στην αίθουσα του Κακουργιοδικείου προβλήθηκαν οπτικά πλάνα από την είσοδο της δισκοθήκης «Σόχο», στην Αγία Νάπα, η οποία ανήκει στον Φ. Καλοψιδιώτη.

Στα πλάνα που προβλήθηκαν φαίνονται τα πέντε πρόσωπα που δολοφονήθηκαν να εξέρχονται από τη δισκοθήκη και να επιβιβάζονται στο αυτοκίνητο λίγα δευτερόλεπτα πριν το στυγερό έγκλημα (3.16π.μ.). Από τα πλάνα, που εξασφαλίστηκαν από κλειστό κύκλωμα παρακολούθησης υποστατικού της ίδιας περιοχής, φαίνεται το αυτοκίνητο να κινείται προς την οδό Καταλυμάτων, όπου ο ψυχρός εκτελεστής είχε στήσει καρτέρι.

Από την προβολή του βίντεο, ο Καλοψιδιώτης αναγνώρισε και τα πέντε θύματα καθώς και το αυτοκίνητο στο οποίο επιβιβάστηκαν. Οι δύο κατηγορούμενοι, Δημήτρης Μαμαλικόπουλος και Αναστάσης Τσεχιλίδης, παρακολούθησαν το βίντεο.

Ο Φάνος Καλοψιδιώτης, τέλος, κατέθεσε ότι την ώρα του φονικού, ο ίδιος βρισκόταν σπίτι του.