Σε εξειδικευμένο νοσοκομείο στο Τελ Αβίβ ο τραυματίας αστυνομικός

Γύρω στις 10 χθες βράδυ, μεταφέρθηκε με νοσοκομειακό αεροσκάφος στο Ισραήλ, όπου νοσηλεύεται σε εξειδικευμένο νοσοκομείο στο Τελ Αβίβ.

Τρείς ειδικοί γιατροί  από το Ισραήλ έφτασαν στο νοσοκομείο Λεμεσού όπου εξέτασαν τον τραυματία αστυνομικό και έδωσαν το πράσινο φως για την αεροδιακομιδή του.

Ο αστυνομικός Γιώργος Γεωργίου, 37 ετών,  τραυματίστηκε κρίσιμα  κατά την ένοπλη επίθεση στη Λεμεσό, όταν μαζί με το συνάδελφό του Κρίστη Νικολάου, 43 ετών, προσπάθησαν  να ελέγξουν ύποπτο όχημα στην περιοχή Αγίου Σύλα, στον Υψωνα.

Οι επιβαίνοντες του αυτοκινήτου άνοιξαν πυρ με αυτόματο όπλο, με αποτέλεσμα ο Γεωργίου να δεχθεί πλήγματα σε ζωτικά όργανα και ο Νικολάου να τραυματιστεί ελαφρότερα.

Παρά τον τραυματισμό τους, οι δύο αστυνομικοί ανταπέδωσαν τα πυρά, τραυματίζοντας έναν εκ των δραστών, τον τριαντάχρονο Ευθύβουλο Γεώργη, άλλως Βούλλη, από την Πάφο, ο οποίος νοσηλεύεται φρουρούμενος στο γενικό νοσοκομείο Λευκωσίας.

Η αστυνομία, προχώρησε στη σύλληψη 35χρονου από τη Βουλγαρία, του 31χρονου Ευθύβουλου Γεωργή και της γυναίκας η οποία ενοικίασε το όχημα.

Ταυτόχρονα καταζητεί το Χαράλαμπο Καλογερίδη 33 ετών ο οποίος φέρεται να συμμετείχε και στις ληστείες που διαπράχθηκαν το τελευταίο διάστημα σε χρηματοπιστωτικά ιδρύματα καθώς και τον Ηλία Μούζο 31 ετών.

Οι ευχές και προσευχές όλων και ειδικότερα των συναδέλφων συνοδεύουν Γιώργο Γεωργίου. Ευχόμαστε ταχεία ανάρρωση.