Σε εξέλιξη η συνεδρία του Εκτελεστικού Γραφείου του ΔΗΚΟ

Στις 16:30 , άρχισε η συνεδρία του Εκτελεστικού Γραφείου του Δημοκρατικού Κόμματος, στα κεντρικά γραφεία του ΔΗΚΟ, στη Λευκωσία, υπό την προεδρία του Προέδρου Νικόλα Παπαδόπουλου.

Στη συνεδρία μετέχουν, εκτός της 5μελούς ηγετικής ομάδας, δεκαπέντε Μέλη που εκλέχθηκαν στις πρόσφατες ενδοκομματικές εκλογές, καθώς και έξι Βουλευτές του ΔΗΚΟ, οι τέσσερεις Υπουργοί, οι Πρόεδροι όλων των Επαρχιακών Επιτροπών, οι Πρόεδροι ΓΟΔΗΚ και ΝΕΔΗΚ, σύνολο 39 άτομα.

Εισερχόμενος στα γραφεία του ΔΗΚΟ, ο Αναπληρωτής Πρόεδρος του κόμματος, Μάρκος Κυπριανού, είπε ότι για το θέμα θα πρέπει να αποφασίσει η Κεντρική Επιτροπή του ΔΗΚΟ.

Την ίδια άποψη εξέφρασε και ο Βουλευτής Άγγελος Βότσης, με την ευχή να μην είναι “οριακή” η απόφαση, για να μπορεί να είναι “διαχειρίσιμη”.

Κατά την προσέλευσή τους, ερωτήθηκαν από δημοσιογράφους τόσο ο Υπουργός Άμυνας Φώτης Φωτίου, όσο και ο Υπουργός Παιδείας και Πολιτισμού Κυριάκος Κενεβέζος τι να αναμένεται από τη συνεδρία του Εκτελεστικού Γραφείου. Απαντώντας ο κ. Φωτίου ανέφερε ότι θα τα πούνε εντός της συνεδρίας.

Σε δήλωσή του, επίσης, ο Αντιπρόεδρος του ΔΗΚΟ και πρώην Υπουργός Υγείας Χρίστος Πατσαλίδης ανέφερε ότι το δίλημμα δεν είναι εάν μένουμε ή φεύγουμε από την Κυβέρνηση αλλά με ποιόν τρόπο θα βοηθήσει το κόμμα τον τόπο σε αυτήν τη δύσκολη περίοδο.

Στην ατζέντα της συνεδρίασης βρίσκεται το Κοινό Ανακοινωθέν του Προέδρου της Δημοκρατίας Νίκου Αναστασιάδη με τον Τ/κ ηγέτη Ντερβίς Έρογλου για επανέναρξη των συνομιλιών στο Κυπριακό και οι ευρύτερες εξελίξεις ως επίσης και τα θέματα που απορρέουν από τις αρμοδιότητες του Εκτελεστικού Γραφείου σύμφωνα με το Καταστατικό και αφορούν τη λειτουργία του.

Το Εκτελεστικό Γραφείο αναμένεται να τοποθετηθεί επί συγκεκριμένης εισήγησης που θα υποβάλει ο Πρόεδρος του ΔΗΚΟ Νικόλας Παπαδόπουλος σε σχέση με το θέμα της παραμονής ή όχι του κόμματος στη Κυβέρνηση με αφορμή τις πρόσφατες εξελίξεις στο Κυπριακό και τις διαφωνίες του κόμματος για το Κοινό Ανακοινωθέν.