Σε εξέλιξη βρίσκεται η κρίσιμη σύνοδος του Eurogroup

Σε εξέλιξη βρίσκεται απο νωρίς το απόγευμα η κρίσιμη συνεδρίαση των υπουργών Οικονομικών της Ευρωζώνης στην οποία αναμένεται να δοθεί η έγκριση για την εκταμίευση της δόσης.

Ο Γερμανός υπουργός Οικονομίας, Βόλφγκανγκ Σόιμπλε, προσερχόμενος στη σύνοδο  δήλωσε αισιόδοξος για την εξεύρεση λύσης, αν και δεν “υποσχέθηκε” ότι αυτή θα επιτευχθεί σήμερα, ενώ τόνισε ότι “περιμένουμε τις προτάσεις του ΔΝΤ για το θέμα της βιωσιμότητας του ελληνικού χρέους”.

Ο Ευρωπαίος επίτροπος Όλι Ρεν δήλωσε την ανάγκη να βρεθεί απόψε ο τρόπος με τον οποίο θα καταστεί βιώσιμο το ελληνικό χρέος, ενώ την ίδια ώρα σημείωσε ότι τα επόμενα χρόνια θα πρέπει να ληφθούν περαιτέρω αποφάσεις, εφόσον κριθεί αναγκαίο, για επαρκή βιωσιμότητα του χρέους. Τέλος τόνισε το θετικό κλίμα των συζητήσεων.

Η Αυστριακή υπουργός Οικονομίας Μαρία Φέκτερ με τη σειρά της είναι αντίθετη σε μία νέα χρηματοδότηση της Ελλάδας, τονίζοντας πως η ευρωζώνη θα εξετάσει κατά πόσο η χώρα έχει εκπληρώσει όλες τις προαπαιατούμενες δράσεις. Πάντως τάσσεται υπέρ  της μείωσης των επιτοκίων για τα υφιστάμενα δάνεια της Ελλάδας.