Σε διερεύνηση των ισχυρισμών διαφθοράς καλεί ο Οργανισμός κατά της διαφθοράς

Ο Οργανισμός κατά της διαφθοράς “Διαφάνεια Κύπρος” σε ανακοίνωσή της αναφέρεται σε όσα έχουν λεχθεί για διαφθορά και ξέπλυμα βρώμικου χρήματος στην Κύπρο.

Συγκεκριμένα αναφέρει πως: ” Η Διαφάνεια Κύπρος,ως μέλος της διεθνούς οργάνωσης Διεθνής Διαφάνεια, δεν μπορούσαμε να μείνουμε απαθείς από τους διάφορους ισχυρισμούς που είδαν τα φως της δημοσιότητας τους τελευταίους μήνες αναφορικά με πράξεις διαφθοράς και ξέπλυμα βρώμικου χρήματος από πολιτικούς και υποψηφίους για την προεδρία της Κυπριακής Προεδρίας”.

Έτσι καλεί τις αρχές λέγοντας: “Γι’ αυτό το λόγο οι διάφορες εμπλεκόμενες αρχές (π.χ. Γενική Εισαγγελία, Ελεγκτική Υπηρεσία, Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς, ΜΟΚΑΣ, κ.λπ.) θα πρέπει άμεσα να ενεργούν και αυτόβουλα να προβαίνουν σε διερεύνηση αυτών των ισχυρισμών ούτως ώστε, είτε να επιβεβαιώνουν τους εν λόγω ισχυρισμούς και οι ένοχοι να καταδικάζονται παραδειγματικά, είτε να επιβεβαιώνεται επίσημα το αβάσιμο των εν λόγω ισχυρισμών.  Την ίδια στιγμή, τα δημόσια πρόσωπα που βρίσκονται στο στόχαστρο των συγκεκριμένων ισχυρισμών, οφείλουν και θα πρέπει άμεσα να δίνουν πειστικές απαντήσεις προς το κοινό”.