Σε διεθνής πρωτοβουλία για εξαφανισμένα παιδιά η Κύπρος

Η Κύπρος συμμετέχει στη πρωτοβουλία NotFound.org

Με περισσότερες από 13 εκατομμύρια αφίσες εξαφανισμένων παιδιών να δημοσιεύονται και σχεδόν 3.000 ιστοσελίδες να έχουν εγγραφεί, η πρωτοποριακή πρωτοβουλία NotFound γίνεται πλέον διεθνής και επεκτείνει το πρόγραμμά της από το Βέλγιο σε έξι νέες χώρες, την Κύπρο, τη Γαλλία, την Ελλάδα, την Ιταλία, την Ισπανία και το Ηνωμένο Βασίλειο, οι οποίες εντάσσονται στο NotFound.

Σύμφωνα με ανακοίνωση, το NotFound.org ξεκίνησε στο Βέλγιο στις 25 Σεπτεμβρίου 2012, με στόχο να χρησιμοποιήσει τις διαδικτυακές σελίδες σφάλματος 404 για τη διάδοση πληροφοριών, σχετικά με εξαφανισμένα παιδιά σε ευρεία κλίμακα.
Από τότε, ένας τεράστιος αριθμός ιστότοπων κατέβασε την εφαρμογή στις 404 σελίδες τους, με περισσότερες από 73.000 αφίσες εξαφανισμένων παιδιών να εμφανίζονται κάθε μέρα.

Ήδη πολλές μη κυβερνητικές οργανώσεις έχουν εκφράσει την επιθυμία τους να αναπτύξουν το πρόγραμμα NotFound στις χώρες τους, προστίθεται στην ανακοίνωση.
Στην Κύπρο η κοινοπραξία ΜΚΟ “Hope For Children” UNCRC Policy Centre (HFC) και Σύνδεσμος για την Πρόληψη και Αντιμετώπιση της Βίας στην Οικογένεια (ΣΠΑΒΟ) λειτουργούν την Ευρωπαϊκή Γραμμή Βοήθειας για Εξαφανισμένα Παιδιά 116 000, από το Μάιο του 2012.

Η κοινοπραξία HFC και ΣΠΑΒΟ έχει επιλεγεί για να συμμετέχει στο πρόγραμμα NotFound ως πρόσφατο μέλος του Missing Children Europe.