Σε διαρκή επικοινωνία Σαμαράς – Βενιζέλος ενόψει του κρίσιμου Eurogroup

Ανοιχτή γραμμή ανάμεσα σε Σαμαρά, Στουρνάρα και Βενιζέλο, ενόψει του Eurogroup της Δευτέρας.

Πηγές από τα γραφεία του ΠΑΣΟΚ στην Ιπποκράτους διέρρεαν ότι ο Ευάγγελος Βενιζέλος τόνισε επανειλημμένως στον Έλληνα πρωθυπουργό  και στον υπουργό Οικονομικών ότι είναι στη διάθεσή τους για οποιαδήποτε επαφή, γνώμη ή αξιολόγηση προτάσεων , που θα μπορούν να χρησιμοποιηθούν στο Eurogroup προς διευκόλυνση της απόφασης για την εκταμίευση της δόσης.

Παράλληλα, ο κ. Βενιζέλος σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες έχει ανοίξει ένα δίαυλο επικοινωνίας με ευρωπαίους ηγέτες σοσιαλιστικών κομμάτων, που έχουν τη δυνατότητα, στο προσκήνιο ή το παρασκήνιο να επηρεάσουν υπέρ της Ελλάδας.

Σύμφωνα με τις ίδιες πηγές, τονίστηκε «η ανάγκη να αξιοποιηθεί πλήρως η εμπειρία των διεθνών συμβούλων της ελληνικής κυβέρνησης ώστε να ελέγχονται η αποτελεσματικότητα και κυρίως οι επιπτώσεις κάθε παρέμβασης που συμφωνείται μεταξύ ευρωζώνης και ΔΝΤ για την διασφάλιση της βιωσιμότητας του ελληνικού δημοσίου χρέους…  Υπάρχουν π.χ. παρεμβάσεις που μπορεί να επηρεάσουν την ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών και κυρίως την προσδοκώμενη αύξηση των επιπέδων ρευστότητας που είναι καθοριστικά για την υπέρβαση της ύφεσης και την επανεκκίνηση της πραγματικής οικονομίας»,