Σε διαδήλωση κατά του Μόρσι εξελίχθηκε η κηδεία δημοσιογράφου

Σε μαζική διαδήλωση ενάντια στην κυβέρνηση του Μοχάμεντ Μόρσι και το κόμμα των Αδελφών Μουσουλμάνων που τον στηρίζει, εξελίχθηκε χθες το βράδυ, η κηδεία του 32χρονου δημοσιογράφου Ελ Χουσέινι Αμπού Ντέιφ, ο οποίος δολοφονήθηκε με σφαίρα στο κεφάλι την περασμένη βδομάδα. Χιλιάδες άνθρωποι συμμετείχαν στην κηδεία του 32χρονου δημοσιογράφου στο τέμενος Όμαρ Μάκραμ ενώ νωρίτερα, συνόδευσαν τη σορό ως την πλατεία Ταχρίρ, σύμβολο της περσινής εξέγερσης.

“Κάτω η εξουσία του Ηγέτη!”, “Ο λαός θέλει να πέσει το καθεστώς”, φώναζαν στη διάρκεια της πορείας επαναφέροντας στη μνήμη εικόνες από την εποχή που διαδήλωναν κατά του καθεστώτος του Χόσνι Μουμπάρακ έχοντας πρωτεργάτη των κινητοποιήσεων το σημερινό πρ εδρο Μόρσι.

Λίγο αργότερα εκατοντάδες οργισμένοι δημοσιογράφοι συγκεντρώθηκαν μπροστά από το συνδικάτο τους, στο κέντρο του Καΐρου, για να αποτίσουν φόρο τιμής στο συνάδελφό τους.

“Σκότωνε, σκότωνε Μπαντίε» φώναζαν αναφερόμενοι στον ανώτατο Ηγέτη των Αδελφών Μουσουλμάνων, ο Ελ Χουσέινι θα δικαιωθεί” καθώς θεωρούν υπευθύνους για το θάνατο του δημοσιογράφου τους Αδελφούς Μουσουλμάνους.

“Ο Ελ Χουσέινι σκοτώθηκε επειδή κινηματογράφησε τα εγκλήματα που διαπράττουν οι εχθροί της ζωής και της αξιοπρέπειας, πράγμα που τους έκανε να τον σκοτώσουν για να του κλέψουν την κάμερα”, δήλωσε ο Γκαμάλ Φάχμι, μέλος του συνδικάτου.

“Θεωρώ υπεύθυνους για το θάνατό του τους Αδελφούς επειδή αυτοί είναι που επιτέθηκαν στους διαδηλωτές μπροστά από το προεδρικό μέγαρο” στις 5 Δεκεμβρίου, δήλωσε ο Μόχεμπ, ένας φίλος του δημοσιογράφου.