Σε δίκη παραπέμπονται 3 πρόσωπα – Ανάγκαζαν 52χρονη να ζητιανεύει

Σε δίκη παραπέμπονται 3 πρόσωπα – Ανάγκαζαν 52χρονη να ζητιανεύει

Στην άμεση καταχώρηση για εκδίκαση από το Μόνιμο Κακουργοδικείο, υπόθεσης εμπορίας προσώπων, με θύμα 53χρονη και κατηγορούμενους τρία πρόσωπα ηλικίας 44, 39 και 36 χρόνων, προχώρησε σήμερα η Αστυνομία.

Οι δύο από τους υπόπτους, μία γυναίκα 44 χρόνων και ένας άνδρας 39 χρόνων, είχαν συλληφθεί στις 11 Οκτωβρίου από μέλη της Αστυνομίας, μετά από στοιχεία που προέκυψαν εναντίον τους και είχαν τεθεί υπό κράτηση βάσει Δικαστικών διαταγμάτων, για σκοπούς διερεύνησης της υπόθεσης. Ο τρίτος ύποπτος, άνδρας 36 χρόνων, συνελήφθη χθες, επίσης βάσει Δικαστικού εντάλματος.

Με την ολοκλήρωση των αστυνομικών εξετάσεων, το πρωί της Δευτέρας, οι 44χρονη, 39χρονος και 36χρονος οδηγήθηκαν από μέλη της Αστυνομίας ενώπιον του Επαρχιακού Δικαστηρίου Λεμεσού, για άμεση εκδίκαση της υπόθεσης. Το Δικαστήριο ενέκρινε το αίτημα της Αστυνομίας και διέταξε την παραπομπή τους σε δίκη ενώπιον του Μόνιμου Κακουργοδικείου, στις 11 Νοεμβρίου. Μέχρι τότε, το Δικαστήριο διέταξε όπως οι τρεις κατηγορούμενοι παραμείνουν υπό κράτηση στις Κεντρικές Φυλακές.

Η διερεύνηση της υπόθεσης άρχισε στις 30 Σεπτεμβρίου, όταν εντοπίστηκε στην Λεμεσό, 52χρονη, η οποία επιδιδόταν σε επαιτεία. Από τις εξετάσεις που διενεργήθηκαν από μέλη του Γραφείου Καταπολέμησης Εμπορίας Προσώπων, του Αρχηγείου Αστυνομίας, η γυναίκα αναγνωρίστηκε ως πιθανό θύμα εμπορίας προσώπων, αφού όπως προέκυψε εξαναγκαζόταν να επαιτεί, από άλλα πρόσωπα, τα οποία και την κακοποιούσαν.

Από τις εξετάσεις που ακολούθησαν, εξασφαλίστηκε μαρτυρία εναντίον της 44χρονης, του 39χρονου και του 36χρονου.

Την υπόθεση διερεύνησε το Γραφείο Καταπολέμησης Εμπορίας Προσώπων.