Σε βασικό ιατρικό έλεγχο για Κορωνοϊό και Αρχηγός Κοινοβουλευτικού Κόμματος

«Μετέβηκε ο ίδιος για ιατρικό έλεγχο για τις συμπτώσεις του Κορωνοϊού (covid-19)»

Σε αποκλειστικές πληροφορίες που κατέχει από το πρωί η Λαιμητόμος.com, Αρχηγός Κοινοβουλευτικού Κόμματος έχει μεταβεί ο ίδιος για το βασικό ιατρικό έλεγχο, αφού εδώ και μέρες παρουσιάζει συμπτώματα του Κορωνοϊού (covid-19).

Μάλιστα η όλη ιατρική εξέταση ζητήθηκε να κρατηθεί μακριά από τα φώτα της δημοσιότητας, ενώ διεξήχθη με μυστικότητα στο Ινστιτούτο Νευρολογίας & Γενετικής Κύπρου (ΙΝΓΚ) – το αρμόδιο οργανισμό που μπορεί να λάβει δείγματα για τις αναλύσεις αυτές.

Ρωτήσαμε ήδη στο Υπουργείο Υγείας και μέχρι στιγμής δεν επιβεβαιώνουν τις πληροφορίες μας, άλλα ούτε τις απορρίπτουν.

Θεωρούμε πιο έντιμο αν τελικά ευσταθεί κάτι τέτοιο να βγει ο ίδιος να το δηλώσει επίσημα, για να μην κυκλοφορούν φήμες τέτοιας μορφής.

Παράλληλα παραλαμβάνουμε διάφορα δελτία τύπου από το πρωί για ακυρώσεις εκδηλώσεων από πολιτικά κόμματα που ήταν προγραμματισμένες τις επόμενες μέρες, λόγω της κατάστασης με την ανησυχία που υπάρχει για αύξηση των κρουσμάτων.

Ήδη κάποιες Κοινοβουλευτικές Επιτροπές στη Βουλή έχουν ακυρωθεί και με βάση τη νέα εγκύκλιο του Υπουργείου Υγείας οφείλουν όσοι επιστρέφουν από Ελλάδα να περιορίζονται στα σπίτια τους για δυο βδομάδες.

Αυτό ισχύει και για τον πολυταξιδεμένο Πρόεδρο της Βουλής κ. Δημήτρη Συλλούρη που επέστρεψε χτες από την Αθήνα και σήμερα είχε πάει στο γραφείο του στη Βουλή με πολλούς (βουλευτές και εργαζόμενους) να μουρμουρούν…

Μια άλλη εξέλιξη που αφορά το τηλεφωνικό κέντρο 1420 που πήρε κυριολεκτικά «φωτιά», είναι η έκκληση από την υπεύθυνη υπηρεσίας ασθενοφόρων κυρία Ριάνα Κωνσταντίνου προς το κοινό, αφού έχει αναφέρει ότι καταγράφονται 250 κλήσεις σε διάστημα 10 λεπτών…

Τι είναι COVID-19 και τι SARS–CoV-2;

Ο νέος κορωνοϊός-2019 ονομάζεται τώρα SARS-CoV-2, ενώ η ασθένεια που προκαλεί ονομάζεται COVID-19. O ιός ανιχνεύθηκε πρώτη φορά το Δεκέμβριο του 2019 στην περιοχή Γιουχάν της Κίνας και έκτοτε έως σήμερα έχει διασπαρεί σε περισσότερες από 60 χώρες σε όλο τον κόσμο. Αποτελεί ένα νέο στέλεχος κορωνοϊού που μέχρι τότε δεν είχε απομονωθεί στον άνθρωπο.

Ρεπορτάζ Ιωάννα Μάντη