Σε βαρύτατο κλίμα πένθους τελέστηκε η κηδεία του 20χρονου Γιώργου Χατζηιωνά

«Εις μνήμη του αδελφού μου καλώ όλους να αγωνιστούμε, να αγαπήσουμε ακόμη περισσότερο τις οικογένειές μας, τους φίλους μας, την πατρίδα μας και το έθνος μας.»

Σε βαρύτατο κλίμα πένθους και με στρατιωτικές τιμές στην παρουσία του Προέδρου Χριστοδουλίδη, το τελευταίο «αντίο» στον 20χρονο Γιώργο Χατζηιωνά.

Η νεκρώσιμος ακολουθία εψάλη στον Ιερό Ναό της του Θεού Σοφίας στον Στρόβολο, παρουσία του Προέδρου της Δημοκρατίας Νίκου Χριστοδουλίδη και σύσσωμης της πολιτικής και στρατιωτικής ηγεσίας του τόπου. 

Σπαρακτικός ο επικήδειος του αδελφού του άτυχου νέου. Εκ μέρους της οικογένειας ο αδελφός του εκλιπόντος, οποίος όλους όσους παρέστησαν στη νεκρώσιμη ακολουθία του αδελφού του. Ιδιαίτερες ευχαριστίες απηύθυνε στον Διοικητή της Σχολής Ευελπίδων, στα στελέχη του ΥΠΑΜ και Εθνικής Αμύνης.

Μεταξύ άλλων τόνισε: «Το ήθος του αδελφού μας, η καταβολή μας και η πίστη μας, μας επιβάλλουν να αντιμετωπίσουμε τούτη τη στιγμή με θάρρος και ανδρεία. Θα πενθήσουμε, θα θρηνήσουμε, θα κλάψουμε.. αλλά με λεβεντιά χωρίς να δυσανασχετούμε. Να υψώσουμε το ανάστημά μας και να αναφωνήσουμε Δόξα τον Θεό… Δόξα τον Θεό που τον γνωρίσαμε και τον αγαπήσαμε… που η απώλειά του γίνεται ευκαιρία ταπεινώσεως για εμάς τους υπολοίπους.

Εις μνήμη του αδελφού μου καλώ όλους να αγωνιστούμε, να αγαπήσουμε ακόμη περισσότερο τις οικογένειές μας, τους φίλους μας, την πατρίδα μας και το έθνος μας. Να αγωνιστούμε να αγαπήσουμε τον Θεό μας.. Καλό Παράδεισο αδελφέ μας.. Χριστός Ανέστη!».

Ο άτυχος Εύελπις, Γιώργος Χατζηιωνάς από την κατεχόμενη Λύση, ξεψύχησε την περασμένη Παρασκευή κατά τη διάρκεια στρατιωτικής άσκησης στη Ρεντίνα στην Ελλάδα. 

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο θάνατος του επήλθε λόγω πνευμονικού οιδήματος. 

Η σορός του 20χρονου νέου, ο οποίος ήταν δευτεροετής στη Σχολή Ευελπίδων, μεταφέρθηκε χθες το απόγευμα από τη Θεσσαλονίκη στην Κύπρο, ενώ ακολούθως μεταφέρθηκε στο Κέντρο Συντονισμού Έρευνας και Διάσωσης στη Λάρνακα, όπου αποδόθηκαν τιμές ενώ τελέστηκε τρισάγιο στην παρουσία του Υπουργού Άμυνας, Μιχάλη Γιωργάλλα.