Σε «βαθύ κόκκινο» σήμερα η διακίνηση στα οδοφράγματα

​Εξαιτίας της ραγδαίας επιδείνωσης της επιδημιολογικής εικόνας, σε ελεύθερες περιοχές και κατεχόμενα, σε βαθύ κόκκινο εισέρχεται από τις δέκα σήμερα το πρωί, η διακίνηση μέσω των σημείων διέλευσης.

Με την απόφαση της δικοινοτικής Τεχνικής Επιτροπής για την Υγεία για αυστηροποίηση των μέτρων, το επίπεδο ελέγχου στα οδοφράγματα ανεβαίνει στην τρίτη βαθμίδα.

Οι μη εμβολιασθέντες, περιλαμβανομένων των εργαζομένων και των ατόμων με προβλήματα υγείας, μπορούν να διέρχονται μέσω των σημείων διέλευσης, μόνο με την επίδειξη αρνητικού τεστ για κορονοϊό, 72 ωρών.

Οι μαθητές και οι κάτοικοι του Κάτω Πύργου Τηλλυρίας που δεν έχουν εμβολιαστεί, πρέπει απαραιτήτως να επιδεικνύουν αρνητικό πιστοποιητικό κορονοϊού επτά ημερών.

Οι πλήρως εμβολιασθέντες με τα τέσσερα αδειοδοτημένα σκευάσματα του Ευρωπαϊκού Οργανισμού Φαρμάκων, καθώς και με τα κινέζικα Sinovac και Sinopharm και το ρωσικό Sputnik, μπορούν να διέρχονται από τα οδοφράγματα εφόσον παρουσιάσουν αρνητικό τεστ επτά ημερών. Προϋπόθεση να έχουν παρέλθει δεκατέσσερις ημέρες από την ολοκλήρωση του εμβολιαστικού τους σχήματος.