Σε αποχή οι διαιτητές λόγω της βομβιστικής επίθεσης σε βάρος του Λεόντιου Τράττου

Μετά τη χθεσινη βομβιστική επίθεση σε βάρος του Διαιτητή και Προέδρου του Συνδέσμου Λεόντιου Τράττου, δεν θα διεξαχθούν το Σαββατοκύριακο οι αγώνες των Πρωταθλημάτων της ΚΟΠ, λόγω της απόφασης του Συνδέσμου Διαιτητών Κύπρου να προχωρήσει σε αποχή.

Ο Σύνδεσμος Διαιτητών Κύπρου, σε ανακοίνωση του, αναφέρει ότι για ακόμη μία φορά, βρίσκεται στη δυσάρεστη θέση να εκφράσει τη λύπη του, δυσανασχέτηση και απογοήτευσή του, αναφορικά με τη νέα βομβιστική επίθεση, που έγινε σήμερα τα ξημερώματα, σε βάρος του κ. Τράττου.

«Η πολλαπλή έκφραση των ανησυχιών μας για την ασφάλεια των Διαιτητών μας και η έντονη καταδίκη μας σε προηγούμενες παρόμοιες περιπτώσεις, φαίνεται δεν έδωσαν τα πραγματικά μηνύματα ή κάποιοι δεν θέλησαν να αντιληφθούν ότι η Διαιτησία πρέπει να προστατευθεί από το μένος θρασύδειλων κουκουλοφόρων της νύχτας. Για ακόμη μία φορά καλούμε την πολιτεία, ιδιαίτερα τον Υπουργό Δικαιοσύνης, καθώς και τον Αρχηγό της Αστυνομίας όπως ενεργήσουν άμεσα και αποτελεσματικά για τον εντοπισμό και την παραδειγματική τιμωρία των ενόχων», προσθέτει.

Εξάλλου, πριν από τη Συνεδρία του Διοικητικού Συμβουλίου του Συνδέσμου Διαιτητών Κύπρου έγινε συνάντηση με τον Πρόεδρο και Μέλη της Εκτελεστικής Επιτροπής της Κυπριακής Ομοσπονδίας Ποδοσφαίρου με τους οποίους ανταλλάχθηκαν απόψεις.
Το Διοικητικό Συμβούλιο του Συνδέσμου Διαιτητών Κύπρου μετά τη Συνεδρία και αξιολογώντας την όλη κατάσταση, η οποία έχει δημιουργηθεί, αποφάσισε ομόφωνα όπως προχωρήσει σε αποχή από όλους τους αγώνες όλων των Πρωταθλημάτων, με μοναδικό μέλημα τη σωματική ακεραιότητα των Διαιτητών και των οικογενειών τους.
Το Διοικητικό Συμβούλιο εκφράζει τη λύπη του για την οποιαδήποτε ταλαιπωρία προκαλεί με την πιο πάνω απόφαση του σε όλα τα εμπλεκόμενα μέρη, καθώς και στο υγιές φίλαθλο κοινό.

Στο μεταξύ, η Κυπριακή Ομοσπονδία Ποδοσφαίρου, σε ανακοίνωση της, αναφέρει ότι συμπαρατάσσεται με την απόφαση του Συνδέσμου Διαιτητών Κύπρου για αποχή από τους αγώνες των Πρωταθλημάτων της που είναι ορισμένοι για το Σαββατοκύριακο 1-2 Μαρτίου 2014. Η Ομοσπονδία νιώθει με τη σειρά της ότι τα τελευταία συμβάντα και η πίεση που εξασκείται στους διαιτητές με τέτοιες ενέργειες όπως τη βομβιστική επίθεση κατά του κ. Τράττου, έχουν ξεπεράσει κάθε όριο λογικής.

Όπως αναφέρει, το ανησυχητικό πρόβλημα με τις ακραίες ενέργειες με στόχο τη διαιτησία έχει κάνει ήδη το γύρο του κόσμου και η ΚΟΠ βρίσκεται σε συνεχή επικοινωνία με τον Πρόεδρο του Συνδέσμου Διαιτητών και τον Σύνδεσμο Διαιτητών Κύπρου για περαιτέρω ενέργειες. Η ΚΟΠ καλεί την αστυνομία να προχωρήσει τόσο σε επανεξέταση υφιστάμενων φακέλων για συμβάντα που προηγήθηκαν κατά τα τελευταία χρόνια, αλλά και εξιχνίαση του συμβάντος και να οδηγήσει τους ενόχους ενώπιον της δικαιοσύνης.

Η συνέχεια των Πρωταθλημάτων
—————————————
Μετά την πιο πάνω απόφαση και την αναβολή όλων των αγώνων του Σαββατοκύριακου, η αγωνιστική που είναι ορισμένη για τις 1-2 Μαρτίου μεταφέρεται για το Σαββατοκύριακο 8-9 Μαρτίου 2014.
Η Εκτελεστική Επιτροπή της ΚΟΠ στη συνεδρία της ερχόμενης Τρίτης θα εξετάσει θέμα ορισμού εμβόλιμης αγωνιστικής για να λύσει το πρόβλημα που δημιουργείται στον υφιστάμενο αγωνιστικό σχεδιασμό των Πρωταθλημάτων της.