Σε απογείωση ο τουρισμός της Κύπρου

Mπορεί η Κύπρος να βρίσκεται εν μέσω μεγάλης οικονομικής κρίσης, ωστόσο ο τουρισμός της ανθεί, σημειώνοντας θεαματική απογείωση το 2012, με τα έσοδα να καταγράφουν αύξηση της τάξης του 8.5%  την περίοδο Ιανουαρίου – Αυγούστου, σε σύγκριση με την αντίστοιχη περυσινη περίοδο.

Σύμφωνα με στοιχεία που δημοσιοποίησε η Στατιστική Υπηρεσία, τα έσοδα απο τον τουρισμό στην Κύπρο ανήλθαν στα επίπεδα ρεκόρ των 312,1 εκατομμυρίων ευρώ τον Αύγουστο του 2012,  σε σύγκριση με τα  267,0 εκ.ευρώ τον αντίστοιχο μήνα του προηγούμενου χρόνου σημειώνοντας τη μεγαλύτερη ετήσια αύξηση κατά τους τελευταίους 13 μήνες.

Για την περίοδο Ιανουαρίου – Αυγούστου 2012 τα έσοδα από τον τουρισμό υπολογίζονται σε 1.321,9 εκ.ευρώ , σε σύγκριση με το 1.218,4 εκ. ευρώ την αντίστοιχη περίοδο του 2011, σημειώνοντας αύξηση 8,5%.

Σύμφωνα με τον πρόεδρο του ΚΟΤ κ. Ορουντιώτη διαγράφονται ευοίνωνες προοπτικές για τον τουρισμό της Κύπρου και για την επόμενη χρονιά 2013.

Η ΛΑΙΜΗΤΟΜΟΣ εύχεται να τριπλασιαστούν οι αφίξεις των τουριστών στη Κύπρο, ώστε η απογείωση αυτή να βοηθήσει και στην απογείωση της κυπριακής οικονομίας.