Σε απευθείας δίκη ενώπιον του Κακουργιοδικείου, ο υποψήφιος βουλευτής που κατηγορείται για βιασμό

Ο υποψήφιος βουλευτής που καταγγέλθηκε από νεαρή γυναίκα αναφορικά με υπόθεση βιασμού και σεξουαλικής κακοποίησης, αναμένεται να παραπεμφθεί σε απευθείας δίκη ενώπιον του Μόνιμου Κακουργιοδικείου .

Η Νομική Υπηρεσία άναψε την περασμένη βδομάδα το πράσινο φως στην Αστυνομία όπως προχωρήσει με την καταχώρηση της υπόθεσης, που αφορά σε καταγγελία γυναίκας για κατ’ ισχυρισμό βιασμό της από πρόσωπο που σήμερα είναι υποψήφιος βουλευτής για τις επερχόμενες εκλογές.

Η υπόθεση καταχωρήθηκε χθες σε Επαρχιακό Δικαστήριο με οδηγίες από τη Νομική Υπηρεσία να παραπεμφθεί σε απ’ ευθείας δίκη ενώπιον Κακουργιοδικείου, αφού περιλαμβάνει την κατηγορία του βιασμού, η οποία θεωρείται ως κακούργημα.

Εκ πρώτης όψεως, η Νομική Υπηρεσία διαπιστώνει ποινικά αδικήματα εις βάρος του υποψήφιου βουλευτή, για γεγονότα που επεσυνέβησαν προ δεκαετίας.

Ο Διευθυντής της Υποδιεύθυνσης Επικοινωνίας και Δημοσίων Σχέσεων του Αρχηγείου Αστυνομίας Χρίστος Ανδρέου ανέφερε  ότι μέχρι σήμερα οι καταγγελίες ανέρχονται σε 27, εκ των οποίων οι 14 καταχωρήθηκαν ενώπιον δικαστηρίου, ενώ “μια ακόμη υπόθεση θα καταχωρηθεί αύριο ενώπιον Κακουργιοδικείου.”

“Δεν μπορούμε να φωτογραφίζουμε ούτε να αναφερόμαστε σε λεπτομέρειες για οποιαδήποτε υπόθεση, ειδικά για υποθέσεις σεξουαλικής παρενόχλησης που είναι πολύ ευαίσθητες και ζητούμε από τον κόσμο να προβαίνει σε καταγγελίες.”