Σε απαγόρευση είσπραξης απο τη ΔΕΗ του τέλους ακινήτων, προσανατολίζεται ο Αρειος Πάγος

Κοντά στο ενδεχόμενο απαγόρευσης της ΔΕΗ να εισπράττει το τέλος ακινήτων, βρίσκεται ο Άρειος Πάγος μετά και την απόρριψη από το δικαστήριο των αιτιάσεων του υπουργείου Οικονομικών, που έκρινε αντισυνταγματικό και παράνομο το μέτρο. Το γεγονός αυτό αναμένεται ωστόσο να στοιχίσει στον κρατικό προϋπολογισμό το Φεβρουάριο του 2013, περίπου 700 εκατομμύρια ευρώ, σύμφωνα με τον  Γενικό Γραμματέα Πληροφοριακών Συστημάτων, Χάρη Θεοχάρη.

Όπως υποστήριξε  το κράτος θα χάσει αυτά τα χρήματα μέχρι να βρει εναλλακτικό τρόπο πληρωμής του οι οποίοι ήδη αναζητούνται.

“Αν υπάρξουν προβλήματα, το ισοδύναμο γι αυτό το ποσό, θα πρέπει να βρεθεί με άλλον τρόπο. Αυτές τις μέρες προσπαθούμε να βρούμε μια διαδικασία, η οποία δεν θα ταλαιπωρήσει πολύ κόσμο. Το πιο εύκολο να πει κάποιος είναι να πάνε οι πολίτες με το ενοικιαστήριο ή το πωλητήριο στη ΔΕΗ και να δηλώσουν τον ΑΦΜ του ιδιοκτήτη και τότε εμείς θα έχουμε όλα τα στοιχεία. Αυτό έχει πολλά πρακτικά προβλήματα και θα ταλαιπωρηθεί όλη η Ελλάδα. Γι’ αυτό ψάχνουμε μεθοδολογίες πρακτικά εφαρμόσιμες. Βέβαια, όλα αυτά θα εξαρτηθούν από τον χρόνο που θα μας δοθεί. Αν πρέπει να κοπεί η είσπραξη αύριο, εμείς πρέπει μέσα ή μετά τις γιορτές να έχουμε τελειώσει. Θα είναι διαφορετικό από το να έχουμε τη δυνατότητα μέχρι τον Μάρτιο να το ψάξουμε”, τόνισε ο Γενικός Γραμματέας Πληροφοριακών Συστημάτων.