Σερβία: Γήπεδο μπάσκετ από 20.000 ανακυκλωμένα αθλητικά παπούτσια

Σερβία: Γήπεδο μπάσκετ από 20.000 ανακυκλωμένα αθλητικά παπούτσια

Η Nike συνεχίζει να υλοποιεί πρωτοβουλίες στο πλαίσιο του κινήματος της «Move to Zero» με διάφορα μέσα και τώρα συνεργάστηκε με το στούντιο ντιζάιν Accept & Proceed με έδρα το Λονδίνο για να διαμορφώσει ένα νέο πάρκο αναψυχής με γήπεδο μπάσκετ και παιδική χαρά χρησιμοποιώντας 20.000 ανακυκλωμένα αθλητικά παπούτσια στο Νέο Βελιγράδι, στη Σερβία.

Οι δημιουργοί του στούντιο επανασυνδέονται για άλλη μια φορά μετά από μια επιτυχημένη συνεργασία με την ομάδα του brand για την κατασκευή ενός συστήματος για το κίνημα μηδενικού άνθρακα και μηδενικών αποβλήτων.

Το πάρκο αναψυχής βρίσκεται στο Νέο Βελιγράδι στην πρώην περιοχή Block 70 που τώρα ονομάζεται «BLOK 70» – έναν χώρο γνωστό για τις βαθιές ρίζες του στο μπάσκετ, καθώς κάποτε εκεί κατοικούσαν θρυλικοί αθλητές του αθλήματος.

Μαζί με την εταιρεία Sport Time Balkans, η πόλη του Βελιγραδίου είχε στόχο να δημιουργήσει νέο χώρο για παιδιά και ενήλικες για να παίζουν και να ασχολούνται με τον αθλητισμό. Η προηγούμενη δομή και τα εξαρτήματα του πάρκου ανακαινίστηκαν πλήρως από παλιά παπούτσια δωρεά από την τοπική κοινότητα, τα οποία ανακυκλώθηκαν και χρησιμοποιήθηκαν για ένα εντυπωσιακό χρωματικό σχέδιο και γραφικές λεπτομέρειες που παραπέμπουν στην ανάγκη επείγουσα δράσης για την κλιματική αλλαγή.

Εκτός από το γήπεδο και την παιδική χαρά, το A&P σχεδίασε σχολαστικά τα παγκάκια, την περίφραξη, το εξωτερικό γυμναστήριο, τους κάδους συλλογής απορριμμάτων και αποκατάστησε υπάρχοντα στοιχεία.

«Η οπτική μας ταυτότητα για το “ Move to Zero” απέκτησε πνοή στον σχεδιασμό του γηπέδου και της παιδικής χαράς στο Νέο Βελιγράδι και νιώθω απίστευτα ενθουσιασμένος που γνωρίζω ότι ο σχεδιασμός, η κοινότητα και η ευθύνη απέναντι στον πλανήτη μας ήταν όλα αναπόσπαστα στοιχεία σε αυτό το πρότζεκτ» δήλωσε ο Μάθιου Τζόουνς, διευθυντής δημιουργικού του Accept & Proceed.

Check Also

Τόκιο: Δείπνο μέσα σε ιαπωνικά φανάρια, τηρώντας τις υγειονομικές αποστάσεις

Τόκιο: Δείπνο μέσα σε ιαπωνικά φανάρια, τηρώντας τις υγειονομικές αποστάσεις Εδώ και λίγες ημέρες, το …

Με «τυρί και λευκό κρασί» κινείται το γαμήλιο αυτοκίνητο του πρίγκηπα Ουίλιαμ

Με «τυρί και λευκό κρασί» κινείται το γαμήλιο αυτοκίνητο του πρίγκηπα Ουίλιαμ Χιλιάδες θεατές έκαναν …