Σεμινάριο με τον φωτογράφο Bruce Gilden στην Αθήνα

O Bruce Gilden είναι διεθνώς αναγνωρισμένος ως ένας από τους αντιπροσωπευτικούς εκπροσώπους της φωτογραφίας δρόμου. Μέλος του πρακτορείου Magnum από το 1998, χαρακτηρίζεται για το ιδιαίτερο στυλ στον τρόπο που προσεγγίζει και φωτογραφίζει τα θεματά του. Σε λίγες μέρες θα βρεθεί στην Αθήνα για ένα workshop που διοργανώνεται από το Athens Photo Festival.

Έργα του ανήκουν σε μεγάλα μουσεία και διεθνείς συλλογές όπως το Metropolitan Museum of Photography στο Τόκυο, το Museum of Modern Art στη Νέα Υόρκη, το Victoria & Albert Museum στο Λονδίνο, το Musée de l Elysée στη Λωζάνη και αλλού.

Ιδιαίτερη θέση στο φωτογραφικό του έργο καταλαμβάνει η αποτύπωση ανθρώπων στoυς δρόμους όπως της Νέας Υορκης, η οποία αποτελεί γι’ αυτόν το αγαπημένο του θέμα. Η θεματολογία των εργασιών του εκτείνεται και στην αποτύπωση της ζωής πέρα από τα όρια της καθωσπρέπει κοινωνίας φωτογραφίζοντας ανθρώπους του περιθωρίου, άστεγους, πόρνες και μέλη συμμοριών.

Το workshop προσφέρει μια μοναδική ευκαιρία σε περιορισμένο αριθμό συμμετεχόντων να λάβουν μέρος σε μια εντατική πρακτική άσκηση, υπό την επίβλεψη του Bruce Gilden. Ο καταξιωμένος δημιουργός, φέρνει στο εργαστήριο το μοναδικό ύφος που χαρακτηρίζει το φωτογραφικό του έργο και θα συνεργαστεί με τους συμμετέχοντες, προκειμένου να τους διδάξει τεχνικές και τρόπους βελτίωσης των λήψεων τους, προσδιορίζοντας και διευρύνοντας το προσωπικό τους στυλ στη φωτογραφία δρόμου.

Το πρόγραμμα περιλαμβάνει την ανάθεση μιας φωτογραφικής εργασίας, υπό την καθοδήγηση του Bruce Gilden, ενώ παράλληλα θα δοθεί έμφαση στην καθημερινή παρακολούθηση και κριτικό σχολιασμό των φωτογραφιών.

Το workshop θα διεξαχθεί στην αγγλική γλώσσα.

Για περισσότερες πληροφορίες και δηλώσεις συμμετοχής, παρακαλούμε επισκεφθείτε τον δικτυακό τόπο του Athens Photo Festival 2012 ή επικοινωνήστε με e-mail στο contact@hcp.gr ή στο τηλέφωνο 210 9211750.

Ημερομηνία διεξαγωγής: 30/11 – 3/12

Σύνολο ημερών: 4

Προθεσμία υποβολής συμμετοχών: 23/11/12