ΣΕΚ: Χιλιάδες θα είναι οι ενστάσεις για τις εκτιμήσεις ακινήτων

Χιλιάδες θα είναι οι ενστάσεις για εκτιμήσεις ακινήτων, “που θα χρειαστούν αρκετό χρόνο για να αξιολογηθούν ικανοποιητικά και νοουμένου ότι το Κτηματολόγιο υποφέρει από έλλειψη προσωπικού, τα πράγματα θα χρονίσουν” αναφέρει η ΣΕΚ σε ανακοίνωση της.

Συνεχίζοντας αναφέρει: “Δυστυχώς έτσι παθαίνουν όσοι αφήνουν τα πράγματα να διαιωνίζονται και να χρονίζουν”.

“Και το θέμα αυτό δεν είναι το μόνο διότι αφήσαμε ως πολιτεία να χρονίσει το θέμα του Γενικού Σχεδίου Υγείας, το θέμα της διαβρωμένης ανταγωνιστικότητας, το θέμα με τον περιορισμό της κακοδιαχείρισης και του σπάταλου κράτους κ.λ.π”.

Αυτή την ώρα, αναφέρει, “η κυβέρνηση οφείλει με επιμονή και υπομονή να ενημερώσει τους πολίτες για τα ευρήματα των εκτιμήσεων της και να δεχθεί και να αξιολογήσει – μακριά από την πίεση του χρόνου – σωστά, δίκαια και τεκμηριωμένα όλες τις ενστάσεις που θα τεθούν ενώπιον των κτηματολογικών αρχών”.

Εκτιμά ότι “πρόκειται για ένα πολύ – πολύ σοβαρό θέμα που έχει να κάμει και με την ευρωστία των δημοσίων εσόδων, πλην όμως ο πολίτης δεν μπορεί να ανταποκριθεί εάν δεν νοιώθει ότι δικαίως του επιβάλλονται οι συγκεκριμένες φορολογίες για την ακίνητη ιδιοκτησία του”.

“Με τα όσα έγιναν ως τώρα δυστυχώς τα πράγματα οδηγούνται προς την αντίθετη κατεύθυνση”, καταλήγει η ΣΕΚ.