ΣΕΚ: Το μαχαίρι να φθάσει στο κόκκαλο για τους υπαίτιους της οικονομικής κρίσης

Από τα όσα έχουν τροχιοδρομηθεί τους τελευταίους μήνες εξάγεται αβίαστα το προκαταρτικό συμπέρασμα πως εκείνο που κυριαρχεί στο μυαλό του μέσου πολίτη είναι η αμφιβολία κατά πόσο το μαχαίρι θα φθάσει στο κόκαλο, αναφέρει ανακοίνωση της ΣΕΚ, σημειώνοντας ότι οι πολίτες που καθημερινά βιώνουν στο πετσί τους τις επιπτώσεις της οικονομικής κρίσης αναμένουν ότι θα υπάρξει πλήρης διερεύνηση των όσων κακώς έγιναν τα τελευταία χρόνια σε βάρος της οικονομίας του τόπου και του λαού.

Αυτή την αμφιβολία, προσθέτει η ΣΕΚ, φαίνεται ότι προσπαθεί να καλύψει ο Γενικός Εισαγγελέας με την απόφαση του να διατάξει τη διεξαγωγή και ποινικών ανακρίσεων που θα γίνουν από την αστυνομία. “Το αίσθημα εμπιστοσύνης του πολίτη προς το κράτος και προς τους θεσμούς θα βελτιωθεί όταν γίνει ξεκάθαρο το τι ακριβώς θα ερευνήσει η αστυνομία και προς τα πού θα κινηθούν οι έρευνες”.

Χρειάζονται πειστικές, ξεκάθαρες και διαφανείς οδηγίες που θα ενθαρρύνουν ακόμα και τον κάθε απλό πολίτη ή τραπεζικό υπάλληλο να προσέλθει και να καταθέσει με ασφάλεια ενώπιον των αρμοδίων αστυνομικών Αρχών για όσα πιθανόν να γνωρίζει για το μεγάλο και εγκληματικό τραπεζικό φαγοπότι που έγινε σ’ αυτό τον τόπο, προστίθεται.

Μέχρι σήμερα, αναφέρει η ΣΕΚ, έχουν λεχθεί και έχουν δημοσιευθεί πάρα πολλά. “Πρέπει τώρα να συγκεκριμενοποιηθούν και να λάβουν το μανδύα των ποινικών ευθυνών, εκεί όπου αν ανήκουν”.

Οι εργαζόμενοι, σημειώνει, που σήμερα βιώνουν τον εφιάλτη της ανεργίας, της υποαπασχόλησης και της οποιασδήποτε αυριανής απόλυσης αναμένουν πως, μέσα από την έρευνα και την τεκμηρίωση, θα υπάρξει κάθαρση και τιμωρία.

Μέσα από την πλήρη εξιχνίαση αυτού του σκανδάλου, η κυβέρνηση, η Βουλή και η Γενική Εισαγγελία έχουν μια μοναδική ευκαιρία να αποκαταστήσουν την τάξη, τη νομιμότητα, την πειθαρχία, την αξιοκρατία και τη Δημοκρατία σ’ αυτό τον τόπο, καταλήγει η ανακοίνωση της ΣΕΚ.