ΣΕΚ και ΠΕΟ αναμένουν ενημέρωση από τον ΥΠΟΙΚ

Οι συντεχνίες ΣΕΚ και ΠΕΟ, προτού αποφασίσουν για το ενδεχόμενο να άρουν τα απεργιακά μέτρα που εξήγγειλαν για την ερχόμενη Παρασκευή, αναμένουν επίσημη ενημέρωση από τον Υπουργό Οικονομικών για τη σημερινή απόφαση του Υπουργικού Συμβουλίου σε σχέση με το εφάπαξ.

Σε δηλώσεις του ο  ΓΓ της ΣΕΚ Νίκος Μωυσέως, είπε ότι “μέχρι στιγμής δεν έχουμε ενημερωθεί επίσημα από πλευράς της Κυβέρνησης. Μόλις ενημερωθούμε θα καλέσουμε το Γενικό Συμβούλιο της ΟΗΟ – ΣΕΚ για να λάβει τις ανάλογες αποφάσεις”.

Είπε ότι η ΣΕΚ βλέπει με θετικό μάτι τη σημερινή απόφαση του Υπουργικού, “αλλά αυτή τη στιγμή δεν μπορούμε να τοποθετηθούμε, αν πρώτα δεν ενημερωθούμε επίσημα από τον αρμόδιο Υπουργό”.

Ξεκαθάρισε, επίσης, ότι τα απεργιακά μέτρα που εξήγγειλε η ΣΕΚ για την Παρασκευή παραμένουν σε ισχύ.

Στο ίδιο μήκος κύματος κινήθηκαν και οι δηλώσεις του ΓΓ της ΠΕΟ Πάμπη Κυρίτση.

Ο κ. Κυρίτσης είπε ότι η λήψη οποιασδήποτε απόφασης σε σχέση με την εξαγγελθείσα απεργία θα ληφθεί μετά την ενημέρωση του Υπουργού Οικονομικών. “Προς το παρόν δεν υπάρχει καμιά αλλαγή σε ότι αφορά την απεργία της Παρασκευής”, ξεκαθάρισε.

Κληθείς να σχολιάσει την απόφαση του Υπουργικού Συμβουλίου, ο κ. Κυρίτσης αρκέστηκε να πει ότι “υπάρχουν θετικά στοιχεία σε σχέση με τις θέσεις που εξέφραζε μέχρι τώρα η Κυβέρνηση” και αναφέρθηκε συγκεκριμένα “στο γεγονός ότι αποσύρεται η θέση για φορολόγηση του εφάπαξ και ότι θα προηγηθεί διάλογος”.

Είπε, επίσης, ότι θα έχει να πει περισσότερα, αφού πρώτα τύχει επίσημης και ολοκληρωμένης ενημέρωσης από τον Υπουργό Οικονομικών.

Επέκρινε, παράλληλα, το γεγονός ότι η κυβέρνηση, μέσα από τη σημερινή δήλωση του Κυβερνητικού εκπροσώπου, επιρρίπτει την ευθύνη στις συντεχνίες για την απόφαση τους να εξαγγείλουν απεργιακές κινητοποιήσεις, αποδίδοντας την σε παραπληροφόρηση.“Ο Υπουργός με σαφήνεια και με κατηγορηματικό τρόπο μίλησε για τις προθέσεις του”, κατέληξε ο κ. Κυρίτσης.