Σεισμός στη Λέσβο: Νεκρή ανασύρθηκε η αγνοούμενη γυναίκα στη Βρίσα

Νεκρή εντοπίστηκε η 45χρονη γυναίκα που παρέμεινε επί ώρες εγκλωβισμένη στα χαλάσματα του σπιτιού στην Βρίσα.

Είχε προηγηθεί ο απεγκλωβισμός ενός ηλικιωμένου ζευγαριού από πυροσβέστες και κατοίκους επίσης από τα ερείπια του δικούς τους σπιτιού οι οποίοι μεταφέρθηκαν με κατάγματα στο ισχίο και στην λεκάνη στο Κέντρο Υγείας Πολυχνίτου και από εκεί στο Νοσοκομείο Λέσβου, καθώς επίσης στην αρχή απεγκλωβίστηκε από κατοίκους ένας 17χρονος ελαφρά τραυματισμένος.

Συνολικά, πάνω από 12 τραυματίες έχουν μεταφερθεί σε Κέντρο Υγείας Πολιχνίτου και συνεχώς καταφτάνουν και άλλοι. Όλοι οι διαθέσιμοι γιατροί και νοσηλευτές έχουν ανέβει στο Κέντρο Υγείας, ενώ δύο ασθενοφόρα του ΕΚΑΒ με γιατρούς και νοσηλευτές έχουν μεταβεί στην Βρίσα που είναι και το μεγαλύτερο πρόβλημα για παροχή Πρώτων Βοηθειών σε δεκάδες τραυματίες με ελαφρά και επιπόλαια τραύματα που δεν χρήζουν μεταφοράς.

Εκτεταμένες ζημιές και καταρρεύσεις κυρίως παλιών σπιτιών άφησε πίσω του ο ισχυρός επιφανειακός σεισμός που έπληξε στις 15:28 τα νότια της Μυτιλήνης. H τελική μέτρηση του Γεωδυναμικού είναι 6,1 Ριχτερ 34 χλμ Νότια -Νοτιοδυτικά της Μυτιλήνης, χαρακτηρίζεται επιφανειακός με εστιακό βάθος 11 χλμ και ακολούθησε μετασεισμός 4,5 Ρίχτερ.